Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DA LI JE OVOJ ŽENI MESTO U VLADI SRBIJE?

Zorana preti Alo! umesto da prizna brljotinu!

Autor: Ekipa Alo! | 30.06.2015 - 21:30:00h | Komentara: 5

Potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović umesto da prizna da je napravila brljotinu koja Srbiju može basnoslovno da košta, pokušava da zastraši i ućutka dnevni list “Alo!” preteći tužbom.

Zbog čega je potpisala štetan posao: Zorana Mihajlović

Zbog čega je potpisala štetan posao: Zorana Mihajlović

Naime, Mihajlovićevoj je zasmetalo što smo objavili da je kao nekadašnja ministarka energetike potpisala ugovor sa firmom „Sucurum Equity Partners“ o izgradnji solarne elektrane zbog koga ova kompanija sada od Srbije na ime navodne pretrpljene štete potražuje 160 miliona evra.


Iako je naš list juče objavio i odgovor Mihajlovićeve, tačnije njenog kabineta, ona se po objavljivanju teksta oglasila navodnim demantijem iz koga se ne može zaključiti šta tačno demantuje. I umesto da ministarka prizna brljotinu koju je verifikovala svojim potpisom, ona pokušava da tužbom zastraši i ućutka “Alo!” što se uopšte usudio da piše o spornom ugovoru. A do brljotine, koja nas košta 160 miliona evra, došlo je, jer ministarka izgleda nije smatrala kao potrebno čak ni da preko interneta proveri kredibilitet partnera. Nije joj bilo čudno što solarni park ove veličine (1.000 MW na 3.000 ha) ne postoji nigde u svetu.

Doktor elektrotehničkih nauka i suvlasnik preduzeća “Energy Saving Group” Slobodan Ružić kaže za “Alo!” kako je ideja da se u Srbiji izgradi solarna elektrana od 1.000 MW, svakome ko se iole razume u tu tematiku, potpuno nerealna i neostvariva i da on nikada takav ugovor ne bi potpisao. On pita i zašto bi solarna elektrana od 1.000 MW, a bila bi najveća na svetu, bila izgrađena baš u Srbiji, a ne, recimo, u afričkim zemljama, gde ima više sunčanih sati.

- Taj projekat je od samog početka bio nerealan i nije se moglo očekivati da on bude realizovan. Inače, i cena struje je veća, tada, pre tri-četiri godine bila je struja i višestruko skuplja nego iz, recimo, hidroelektrana. Podsticajne cene su bile ograničene na 10 MW, odnosno država je davala podsticaje za veoma male solarne elektrane i tom investitoru nije mogla da da ili da garantuje tako nešto. Nijedan investitor na svetu sebi ne može da dozvoli da izgradi takvu solarnu elektarnu i da još očekuje da će od tržišta vratiti uloženu investiciju i još zaraditi. Taj projekat je nerealan i sa tehničkog i sa ekonomskog aspekta - pojašnjava Ružić.

Blinkeri na proveri

Blinkeri na proveri

Nebojša Stefanović: Sankcije zbog blinkera!

Pre nekoliko dana vozila iz pratnje Zorane Mihajlović prilikom preticanja izazvala su saobraćajnu nesreću, u kojoj na svu sreću nije bilo povređenih. Milinko Blagojević iz Kraljeva, čiji je “golf” udario vozilo iz ministarkine pratnje je medijima izjavio da je tom prilikom ministarka koristila blinkere. „Vozio sam magistralom i u retrovizoru primetio crni automobil sa zatamnjenim staklima i uključenim crveno-plavim blinkerom“, rekao je on. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je odgovarajući na pitanja u vezi sa korišćenjem službenih vozila i navodnim neovlašćenim koršićenjem blinkera juče rekao da će svako ko samoinicijativno ugrađuje takvu opremu snositi odgovornost. “Ako se ispostavi kao tačna informacija, to će biti nezakonito korišćenje blinkera. Policija će ih oduzeti, a protiv lica koja su ih postavila biće podnete prekršajne prijave”, rekao je Stefanović. Na konstataciju novinara da je to učinjeno na vozilima članova Vlade, Stefanović je rekao da za to nema objašnjenje.

Poslednji komentari
  • Misirac Vreme: 30.06.2015 23:17h

    Pa savetnice u birou direktora policije sa dva petka u MUP voze službena vozila sa blinkerima po Dorćolu ! SRAMOTA !

  • CIRINELA Vreme: 01.07.2015 08:19h

    Koliko je nama običnim smrtnicima koji nisu novinari i ne podleću tzv "novinarskoj etici" odluku o ulasku u taj posao je doneo Dinkić i Vlada Srbije a Zorana Mihajlović je bila određena za potpisivanje tog Ugovora. Čemu ovo podmetanje. Da se napravi sukob u Vladi?. Mislim da ste se mnogo zaigrali ako verujete da će te domaći zadatak ispuniti.

  • Dr Iggyy Vreme: 01.07.2015 08:56h

    Za sve ove brljotine koje učine ministri i ostali u vladi moraće struja da poskupi odmah više od 10%, a autorima brljotina, za nagradu, povećati im apanažu. Trudili se, nisu uspeli. To nije prvi puta, što kola da se slome na gospođu ministarki. Nije htela, nije znala.

  • slobodan Vreme: 01.07.2015 09:19h

    dosta arcenja DRZAVE,uklonite vec jednom ovu MANEKENKU koja stalno izigrava cudo....bruka i sramota KOJE U VLADI a penzioneri finansiraju ovakve....

  • Slobodan Pajić Vreme: 01.07.2015 11:48h

    Poštovani, u vezi ovog posla preporučujem da se dobro raspitate i da Vam iz kabineta ministarke iznesu punu istinu. Imenovana firma nije od starta imala prave namere, prof dr Zorana Mihajlović je ne svojom voljom uvučena u ovo, ali je svojom voljom upravo sprečila da se dodje do mogućnosti da Srbija treba da nadoknadi štetu po osnovu sačinjenog štetnog ugovora. To bi se desilo da sa pojedincima iz svog tima nije prepoznala kuda ide ceo posao. A posao je započet pre dolaska SNS u vladu i započeli su ga neki drugi, a štetu po Srbiju sprečili neki novi momci, zajedno sa prof dr Zoranom Mihajlović. O nekim drugim propustima ima prostora za priču.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP