Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NASTAVLJA SE RAT MINISTARA

Zorana: Velja nas je ojadio za 1,1 milion evra!

Autor: Alo.rs | 03.04.2015 - 00:40:00h | Komentara: 0

Zbog ministra bez portfelja Velimira Ilića Srbija mora da iz budžeta baci 1,1 milion evra na izmeštanje šest dalekovoda na trasi Koridora 11.

Velimir Ilić

Velimir Ilić | Foto: Vesna Lalić

Ilić se navodno oglušio o uporna upozorenja preduzeća "Koridori Srbije", te nije hteo da u komercijalni ugovor s kineskom kompanijom o izgradnji auto-puta na vreme ubaci te dodatne troškove.

- Da se taj trošak na vreme našao u ugovoru, bio bi podmiren iz već odobrenog kredita za projekat Koridor 11, a ne iz republičkog budžeta. Taj novac moramo da damo, jer ukoliko ga ne damo, imaćemo odštetne zahteve od Kineza, što bi koštalo još više - tvrdi izvor "Kurira", koji dodaje da je Ilić posle upozorenja da se moraju ubaciti dodatni radovi na izmeštanju dalekovoda na Sektoru 3 Obrenovac - Ub, rekao da to nije potrebno, te da "taj iznos ne prelazi jedan odsto vrednosti ugovora", pa nas sada Kinezi ucenjuju i iz budžeta moramo da platimo izmeštanje, koje košta oko 1,1 miliona evra.

Nemoralno je lažno  se predstavljati:  Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: Oliver Bunić

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović potvrdila je da je u svom resoru nasledila brojne probleme, te da će svu spornu dokumentaciju "proslediti nadležnim državnim organima".

- Ja sam do sada zaista ćutala i nisam mnogo govorila o problemima koje sam zatekla. Kako Velimir Ilić i Milutin Mrkonjić ne prestaju da iznose navodnu zabrinutost zbog saobraćaja i građevinarstva, a ostavili su iza sebe ozbiljne probleme, sve što imamo mi ćemo proslediti državnim organima - od izdavanja međunarodnih transportnih dozvola, neusklađenih dokumenata, jasnih propisa kojima ministar ne odobrava da u projekat naknadno uđe dalekovod, pa mi sad plaćamo kaznu od 1,1 miliona evra, mnogih sudskih sporova, izgradnje bez papira, nepostojanja ugovora, praznih registara koje su ostavili. Nisam ja policajac niti hoću da se time bavim, već poušavam da uredim poslove - rekla je ministarka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP