Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

USPELA AKCIJA

Zorica dobija novi dom!

Autor: Gane Đorđević | 31.08.2013 - 17:24:00h | Komentara: 3

U selu Drainac, pored Svrljiga, pre dva dana, na Veliku Gospojinu, počela je izgradnja kuće Zorice Vučković (24), čija je tužna životna priča objavljena pre godinu dana u „Alo!“ rastužila čitavu Srbiju!

Zorica sa reporterom

Zorica sa reporterom "Alo"!

Ova nesrećna devojka, blago ometena u razvoju, nema levu nogu, koja joj je amputirana kad je imala samo 13 godina jer nije na vreme otišla kod lekara nakon što se povredila u školi.
Samo tri godine kasnije, ponovo je morala pod nož. Lekari su bili primorani da joj odstrane jedno plućno krilo kada su otkrili da boluje od malignog tumora na plućima.

Predsednik lično nadgledao radove

Milija Miletić, predsednik opštine Svrljig, dao je obećanje da će radovi na izgradnju kuće biti završeni u roku od mesec dana i da će radove lično nadgledati. On je rekao da u opštini Svrljig ima još desetak sličnih slučajeva i da je opština finansirala izgradnju nekoliko sličnih stambenih objakata, što će činiti i ubuduće. Po izgradnji kuće biće potrebno i njeno opremanje, pa opština apeluje na sve koji mogu da pomognu donacijama za kupovinu osnovnih kućnih potrepština. Broj žiro računa na koji se može uplatiti pomoć je 245- 1001001501577- 22.
 

Od tada, ona korača kroz život sama, bez ičije pomoći i sa nesrećom pod ruku, oslanjajući se na svoju jeftinu protezu pomoću invalidskog štapa. Zaboravljenu od svih, Zoricu su pre godinu dana pronašli novinari „Alo!“ na kraju sela u jednoj polusrušenoj čatrlji, u kojoj nema čak ni vode, a priča o životu ove i pored svih nedaća nasmejane i vesele devojke pune optimizma potresla je Srbiju.

Zorica i Gane

Zorica: "Alo!" je moj jedini prijatelj!


- Dok nisam upoznala novinare „Alo!“, svi su bežali od mene. Sigurno su mislili da su bolest i nesreća prelazni, a otkako sam izašla u novinama, počeli su i drugi da se interesuju za moju sudbinu - iskrena je Zorica, koja svoj ubogi dom deli s ocem Miodragom.

Prvi čovek Svrljiga zasukao rukave!

Prvi čovek Svrljiga zasukao rukave!

Pre dva dana, na Veliku Gospojinu, konačno su započeli radovi na izgradnji kuće u koju će se Zorica i njen otac useliti za mesec dana. Novac za izgradnju prikupljen je prilozima i donacijom opštine Svrljig. Pored predsednika ove opštine i predstavnika centra za socijalni rad, početku radova prisustvovao je i reporter „Alo!“. Susret sa Zoricom bio je veoma dirljiv. Njoj u posetu retko ko dolazi, a meštani i dalje izbegavaju njenu udžericu kao da je ukleta.

- „Alo!“ je moj jedini prijatelj. Sve vas mnogo volim i mnogo mi je drago što ste mi došli u goste - jecajući je pričala Zorica.

Želje uskoro stvarnost

Suze je ubrzo zamenio osmeh kada su majstori počeli da kopaju temelj za njenu novu kuću.
- Nije velika, ali će biti samo moja. Al’ ću da se pravim važna u selu. Sad ću sigurno naći i drugaricu - kroz smeh i suze radosnice ponavljala je Zorica.Spisak želja ove nesrećne devojke koji je pre godinu dana objavio „Alo!“ potresao je Srbiju. Umesto skupih haljina i dobrog provoda, ona mašta o plafonu od cigle i lutki koju nikada nije imala.
- Volela bih kad bih imala svoju sobu i plafon od cigle. I vodu na česmi i jednu veliku lutku. Sve bih to mnogo volela, i jednu samo moju drugaricu, pa da s njom svakog jutra odlazim po vodu. Volela bih još da imam i svoju kadu, dosadilo mi je da se kupam u koritu, i da imam samo svog lekara, pa da ne moram da idem u Beograd u bolnicu - ispričala je tada Zorica.
Poslednji komentari
  • Ivan Vreme: 31.08.2013 19:54h

    SVAKA CAST GANE !

  • Ludi ja Vreme: 31.08.2013 22:35h

    SVAKA CAST. Sta vise reci na ovo,nazalost neukost ili ne razumevanje drugih za osobe sa invalididtetom ma kakv on bio dovodi do totalnog izuzimanja takvih osoba iz bilo cega,ovo je dokaz da je nasa juzna pruga stvarno u nekim stvarima jos uvek u 18om veku. Nadam se da ce ipak i neki nazovi bogatasi da nesto ucine za tu devojku a ne samo da se pojavljuju za slikanje

  • Feniks Vreme: 31.08.2013 23:31h

    Sto puta URA za ALO .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP