Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AKO NE DOSTAVI PODATKE PRETI JOJ KRIVIČNA PRIJAVA

Zorica Tomić krije imovinu!

Autor: Ivana Žigić | 20.05.2015 - 20:30:00h | Komentara: 10

Protiv Zorice Tomić, bivše ambasadorke Srbije pri stalnoj delegaciji Uneska u Parizu, Agencija za borbu protiv korupcije pokreće postupak jer nije prijavila imovinu kada je 2013. razrešena sa te funkcije, saznaje “Alo!”. Prema slovu zakona, ona je bila u obavezi da mesec dana po odlasku s funkcije Agenciji dostavi nove imovinske podatke, ali to nije učinila ni nakon više od godinu i po.

Luksuzni stan u Parizu koji je plaćan 7.000 € mesečno

Luksuzni stan u Parizu koji je plaćan 7.000 € mesečno

Naime, Zorica Tomić je poslednji put Agenciji podnela svoju imovinsku kartu u februaru 2010. Iako je, po zakonu, bila u obavezi da po napuštanju ambasadorskog mesta ponovo tom nadležnom telu podnese izveštaj o imovini i prihodima, ona to do danas nije uradila. Agencija za borbu protiv korupcije zato je najavila postupak protiv Tomićeve.


Ponovo na funkciji


Zorica Tomić nije dugo bila bez državnog zaduženja, a u međuvremenu je vanredni profesor Filološkog fakulteta u Beogradu. Naime, ona je 23. aprila odlukom Vlade Srbije imenovana za člana Komisije Republike Srbije za saradnju sa Uneskom.
 

- Imajući u vidu da je Zorici Tomić funkcija ambasadora prestala 5. 11. 2013. godine, a nije podnela Agenciji izveštaj po prestanku javne funkcije, Agencija će pokrenuti postupak radi utvrđivanja postojanja povrede Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije - poručili su u Agenciji za “Alo!”.

Vladan Joksimović, zamenik direktora Agencije za borbu protiv korupcije, kaže za naš list da će najpre Tomićevu pozvati da se pisanim putem izjasni na razloge o nepodnošenju Izvestaja po prestanku funkcije.

- Nakon toga, po podnošenju Izveštaja, direktor Agencije izriče meru propisanu zakonom - meru upozorenja. Pored mere upozorenja, u ovakvim slučajevima je predviđena i prekršajna odgovornost, ali slučaj Tomićeve je pak zastareo jer je prošlo više od godinu dana od učinjenog prekršaja - navodi Joksimović i dodaje da pod uslovom da Tomićeva ne dostavi Izveštaj ni nakon izrečene mere upozorenja, Agencija tada podnosi krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu.

Iako smo juče pokušali da dobijemo i komentar Tomićeve, ona se nije javljala ni na jedan od brojeva telefona poznatih našoj redakciji. Uspeli smo pak da se čujemo sa njenom sestrom, poznatom spisateljicom Mirjanom Bobić Mojsilović, koja nam je poručila da Tomićeva uopšte ne želi da razgovara sa medijima.

Tomićeva je, inače, 2010. u svojoj imovinskoj karti navela da prima platu od 399.614 dinara, da poseduje stan od 90 kvadrata, koji je kupila, da ima štednju u banci, kao i da joj je u Parizu za službene potrebe na korišćenje dat stan od 220 kvadrata. Takođe, upisano je i da ima akcije preduzeća “Luka Dunav”, Razvojne banke Vojvodine, Privredne banke Beograd i Univerzal banke, ukupne vrednosti 14.000 dinara.

Proslavila je afera “dupleks”

Zorica Tomić našla se u žiži medija kada je otkriveno da Srbija za potrebe njenog stanovanja u Parizu iznajmljuje luksuzni dupleks od 220 kvadrata, i to za čak 7.000 evra mesečno, odnosno 84.000 evra godišnje. Iako naša država poseduje oko 4.000 kvadratnih metara u Parizu, za Tomićevu je iznajmljivan poseban dupleks u elitnom delu grada. Ipak, nakon što je javnost saznala za ovaj slučaj, sredinom 2011. se preselila u jeftiniji stan, čije je mesečno rentiranje koštalo 4.500 evra.

Poslednji komentari
  • Mikac Vreme: 20.05.2015 21:30h

    Gospodja nece da razgovara sa medijima ali voli da radi u drzavnim sluzbama i na grbaci ovog naroda.Gospodjo Tomic predjite u privatnike i onda radite kako zelite ali dok ste na budjetu ove drzave duzni ste narodu da polozite racune.

  • o la la Vreme: 20.05.2015 23:33h

    Gospodja Tomic je intimna prijateljica B.Tadica tako da svoj odnos koristi i u druge svrhe.Vecno na drzavnim jaslama

  • jovanovic.s Vreme: 21.05.2015 06:11h

    Nema problema, njena sestra bliznakinja Mira Bobic Mojsilovic ce zataskati aferu, kao i uvek...

  • Maki Vreme: 21.05.2015 06:54h

    Kuku,kako je zinula!Pa ona ce sve da nas proguta!

  • Gradimir Vreme: 21.05.2015 08:11h

    Tadicu Tadicu, sprdao si se sa drzavom.Sad si tamo gde ti je i mesto.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP