Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POTPISAN UGOVOR

Zrenjaninci na jesen dobijaju zdravu vodu za piće

Autor: Tanjug | 12.02.2015 - 16:24:00h | Komentara: 2

Zrenjaninski "Vodovod" i italijanska kompanija "Grupo Zilio" danas su potpisli ugovor o prečišćavanju vode čijom realizicijom će, kako se očekuje, biti omogućeno da Zrenjanici za osam meseci piju zdravu vodu.

Opština Zrenjanin

Potpisan ugovor: Opština Zrenjanin | Foto: Jelica Vojinov

Ugovor su, u prisustvu gradonačelnika Čedomira Janjića i ambasadora Italije Đuzepea Manca potpisali direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Goran Tajdić i generalni menadžer kompanije "Grupo Zilio" za Srbiju Nenad Obradović.

Ovim ugovorom, kako su naglasili potpisnici, rešava se ključni infrastrukturni problem - vode za piće - grada Zrenjanina i njegovih stanovnika, objavljeno je na sajtu grada.

Manco je istakao da će se problem pijaće vode rešiti na način koji se može nazvati "Model Zrenjanin" i koji će pomoći da i druge sredine sa sličnom situacijom postupe po istoj analogiji.
On je rekao i da će taj model biti prvi put primenjen u Srbiji dodavši da je "Gruppo Zilio" istraživao ovakve probleme i da poseduje sisteme koji mogu dovesti do rešenja.

Manco je dodao da će, prisustvom kompanije "Gruppo Zilio", biti unapređena i proširena saradnja između Grada i italijanskih privrednika, posebno što će sada biti prisutna i savremena tehnologija.

Janjić je naglasio da se radi o istorijskom trenutku za grad i da mu je čast i zadovoljstvo što rešavamo višedecenijski problem.

On je podsetio i da je u prošlosti bilo mnogo neupelih pokušavaja rešavanja istog problema naglasivši da je siguran "da ćemo za osam meseci imati zdravu pijaću vodu".

Obradović je predstavio način na koji će se rešavati problem zrenjaninske vode objasnivši da je "kompletna fabrika na modelu pokretnog ili mobilnog postrojenja a biće i fiksnih postrojenja".

"Tehnološki proces je poznat u svetu, a mi imamo zaštićenu tehnologiju... koja će biti glavni prečistač arsena i bora, koji je najveći zagađivač", rekao je on.

Prema njegovim rečima, gradnja je brza jer se odvija po modelu kontejnera koji se lako priključuju na postojeći cevovod.

Voda iz gradskog vodovoda u Zrenjinu zabranjena je za piće pre više od decenije, a za rešavanje problema od danas je zadužena kompanija "Zilio" koja je deo velikog sistema "Grintek" i 55 godina funkcioniše na svetskom tržištu.
Poslednji komentari
  • dejan Vreme: 12.02.2015 16:52h

    Ha Ha Ha ovo je vec treci put u zadnjih osam godina da opstinska vlast potpisuje ugovor o fabrici a mi i dalje kupujemo vodu u prodavnici.I samo da se zna da je u Zrenjaninu od 1.1.2015 poskupela voda za 30 euro centi po kubiku samo niko nezna zasto Euro kada je zvanicna valuta dinar.

  • Tanja Vreme: 12.02.2015 19:22h

    Koliku cenu vode će nam "nabiti" , ako je sad plaćamo kao da je od zlata, a ne smemo sa njom ni da kuvamo!?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP