Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JOŠ JEDAN SLUČAJ KRAĐE BEBA NAKON ROĐENJA?!

Zrenjaninska porodica primila vojni poziv za "umrlu" bebu!

Autor: Beta | 26.10.2014 - 21:30:00h | Komentara: 2

Porodica Kapaš-Rajak je nakon 18 godina dobila saznanja da je njihov sin, za koga su im u zrenjaninskom porodilištu rekli da je umro nakon rođenja, zapravo živ.

Vojni poziv

Kada im je pre nekoliko nedelja stigao poziv da se njihov sin javi u vojni odsek radi upisivanja u vojnu evidenciju, porodica Kapaš-Rajak najpre je bila uverena da je reč o grešci, jer njihov sin još nije punoletan.

Šok je usledio kada su saznali da je poziv upućen starijem sinu, koji je umro odmah po rođenju, 31. decembra 1996. godine.

Još više su bili šokirani kada su u Opštini u Zrenjaninu saznali da njihovo dete, za koje su verovali da je mrtvo, poseduje zvanična dokumenta, koja oni nikada nisu izrađivali.

“Izlazi uverenje da je državljanin Republike Srbije i izvod iz matične knjige rođenih. Kako je to moguće, ja ne znam stvarno“, navodi majka, Jolanka Kapaš.

Ona je 1996. godine rodila blizance, devojčicu Draganu i dečaka, Srđana, koji su odmah smešteni u inkubatore. Za dečaka su joj rekli da je umro neposredno nakon rođenja. 18 godina kasnije, Jolanka se seća spleta čudnih okolnosti u porodilištu.

O tome svedoči i Vera Petrović, koja se tih dana takođe porodila u zrenjaninskom porodilištu.

Vojni poziv

“Vidim, sestra tamo, uzme dete u ruke, a samo njih dvoje su bili, i uzme dete u krilo i dete počne da plače. Kad je mene videla, pokrila mu je lice pelenom i krenula dole prema stepenicama i izašla napolje“, prepričava Petrovićeva.

Majka nestalog dečaka takođe se prisetila događaja iz porodilišta.

“Kada sam otišla do sobe, Dragana je bila u inkubatoru, a ovaj mali nije. Ona narukvica je bila tamo u inkubatoru. Znači da odgovorno tvrdim da je bebu neko ukrao. Za 10-15 minuta se stvorila ta doktorka Tijana Đurić i obratila mi se ovim rečima – devojčica vam je dobro, mali vam je umro“, navodi Kapašova.

Jolanka i njen suprug Dragan tvrde da u porodilištu nisu dobili ni umrlicu, niti bilo koji drugi dokaz da je njihovo dete umrlo.

“Posle toga sam tražio da vidim leš, kako bih se uverio da li je umrlo ili nije, međutim oni mi nisu dozvolili da vidim“, ističe Rajak.

Dragana Kapaš veruje da je njen brat živ i kaže da neće odustati od potrage za njim.

“Znači sada dok pričamo o njemu, ja imam bukvalno osećaj da je on živ“, kaže ona.

Jolanka i Dragan, u međuvremenu su saznali i da njihov sin, navodno, živi u Nemačkoj. Ovaj slučaj preuzelo je Tužilaštvo.


 

Poslednji komentari
  • Sestra Vreme: 26.10.2014 22:46h

    Isti problem su imali i moji roditelji,jer su pre mene i brata dobili dve cerkice i jednog sina,ali im doktor nije dozvolio da vide les.Navodno ih je bolnica sahranila posle 2-3 dana.Ceo zivot imam osecaj da su zivi.... strasno!Puno srece u nastavku istrage porodici Kapas-Rajak.

  • Mila Vreme: 28.10.2014 15:16h

    Pre nekoliko dana u emisiji "neobjavljene priče" emitovane na TV Pink, Loznički doktor "kradljivac beba 80-tih i 90 tih" je prikazan sa sve slikom i argumentima o ovom kriminalu koji mu je doneo velike pare . Danas taj doktor kao direktor bolnice u Loznici dočekuje Ministra zdravlja Republike Srbije !!!! Umesto da ga poseti državni tužilac, njemu u posetu dolazi ministar !!!! Kakva je ovo država ?!?! Kakvi su ovo ljudi !?!?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP