Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POLEMIKA

Zukorlić: Amfilohije vodi genocidnu politiku!

Autor: Tanjug | 02.10.2014 - 12:40:00h | Komentara: 1

U nastavku polemike na temu da li Muamer Zukorlić deli muslimane u Crnoj Gori, sandžački muftija je izjavio da mu ne bi smetalo da na primer kanonski nepriznata CPC otvori verski objekat, te poručio da mitropolit SPC Amfilohije baštini “genocidnu politiku”.

Muamer Zukorlić

Muamer Zukorlić | Foto: Dule Savić

- Nemojte me pitati kako bi se ponašala Srbija kada je u pitanju otvaranje objekata CPC na njenoj teritoriji - rekao je Zukorlić za RTCG, preneli su podgorički mediji.
On je istakao da je generalno nezadovoljan politikom koju vodi SPC.

- Izjava koju sam čuo od gospodina Amfilohija gde on otvoreno pravda genocid nad Muslimanima je priznanje da SPC na čelu sa Amfilohijem Radovićem batini genocidnu politiku”, smatra Zukorlić.
Upitan da li želi da podeli muslimane u Crnoj Gori, Zukorlić je rekao da njegova islamska zajednica, koja organizaciono pripada Islamskoj zajednici u BiH sa sedištem u Sarajevu, želi funkcionisanje bez prepreka na, kako je rekao, jednom istorijskom regionu bez stajanja u redovima i bez prepreka.

Bratska ljubav: Amfilohije u zagrljaju s Dačićem

Amfilohije | Foto: Z. Raš

- I bez toga da vi meni govorite da sam uao u drugi svet, da ja mogu otvoriti vrtić u Novom Pazaru, a ne mogu u Roajama. Mi samo to elimo da Srbiju i Crnu Goru doživimo kao svoje domove, ali to mora biti na obostrano poverenje - rekao je Zukorlić.

Inače, sandžački portali, lojalni muftiji Zukorliću, među kojima se posebno izdvaja Sandžakpreš, prilikom prenošenja informacija iz Srbije datiraju “severni Sandžak”, a kada su u pitanju događaji iz Crne Gore naslovljavaju kao “južni Sandžak”.
Poslednji komentari
  • Južbina Vreme: 02.10.2014 21:31h

    Од силне (зло)употребе реч геноцид се толико офуцала, да данас већини не значи ништа. Чак сам чуо свађу две комшинице: "Немој ти да ми овде проводиш геноцид!" . А радило се о неком растеривању мачака!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP