Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISLAMSKA ZAJEDNICA SRBIJE

Zukorlić skida šuraka sa čela BDZ-a?

Autor: E. A. | 26.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Muamer Zukorlić, glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji, nije više u dobrim odnosima sa svojim šurakom Emirom Elfićem, predsednikom Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ).

Muamer Zukorlić

Muamer Zukorlić | Foto: Saša Maričić

Predsedništvo te stranke prekjuče je donelo odluku o pokretanju procedure za smenu Elfića, koji optužuje predstavnike Islamske zajednice da stoje iza tog postupka.


Predsedništvo je Elfiću ostavilo mogućnost da ostane narodni poslanik ukoliko, kako se navodi, postupi po odluci Predsedništva i izrazi spremnost na kooperativnost sa organima stranke. Elfić je pak juče saopštio da je ta stranka izabrala novi glavni odbor i da on ostaje na čelu BDZ-a.

- Elfić sumnja da iza svega stoji Zukorlić. Naime, muftija je mislio da može da utiče na Elfića, ali se ispostavilo da nije baš tako. On nije dozvoljavao da mu se muftija preterano meša u posao - kaže izvor „Alo!“ dobro upućen u dešavanja u BDZ-u.

Inače, Elfić, rođeni brat druge, mlađe Zukorlićeve supruge, nedavno je izjavio da njegovu ostavku žele pojedinci iz Islamske zajednice. On je tada naveo da je izvršena „agresija na stranku i na ljude koji daju podršku politici koju on vodi jer su prisiljeni da stave svoj potpis na papir usmeren protiv njega“. Muftiju Zukorlića juče smo nekoliko puta pozvali u želji da čujemo njegov komentar, ali se nije javljao na broj poznat redakciji.

Pripreman atentat na muftiju?


U Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji zabrinuti su za sigurnost glavnog muftije Muamera Zukorlića nakon što je na krovu jedne zgrade u neposrednoj blizini džamije u Malmeu, baš u trenutku kada je u njoj 15. marta boravio muftija Zukorlić, pronađena snajperska puška, piše agencija Anadolija. Puška je pronađena u koferu za gitaru. Švedska policija je otkrila da je snajper pronađen uoči muftijinog dolaska.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP