Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NIJE MU PO VOLJI BORIN BEND

Zukorlić stoji iza otkazivanja koncerta Riblje čorbe u Novom Pazaru

Autor: Novosti | 15.11.2013 - 10:00:00h | Komentara: 2

Koncert je trebalo da bude održan 28. novembra u dvorani „Pendik". Portal „Sandžak pres" poveo je kampanju protiv zakazane svirke, nazivajući Boru ga „četničkim vojvodom koji je učestvovao na frontu tako što je pesmom podizao moral hordama zla na prostorima bivše Jugoslavije"

Muamer Zukorlić

Muamer Zukorlić | Foto: Goran Sivački

Otkazani koncert grupe „Riblja čorba” u Novom Pazaru, rezultat je kampanje iza koje stoji Muamer Zukorlić, koji je preko portala „Sandžak pres”, a u ovome muftiju nisu sprečili ni grad Novi Pazar, ni država Srbija, pišu Večernje novosti.
Koncert „Riblje čorbe” trebalo je da bude održan 28. novembra u dvorani „Pendik”, čiju je izgradnju, napominju lokalni mediji, finansirala Turska. Portal „Sandžak pres” poveo je kampanju protiv zakazane svirke, nazivajući Boru ga „četničkim vojvodom koji je učestvovao na frontu tako što je pesmom podizao moral hordama zla na prostorima bivše Jugoslavije”. Usledili su komentari u kojima se tražilo da se koncert zabrani, a Bori se pretilo i smrću. Organizatori su popustili pred pritiscima.
Slično, kao i pre nekoliko godina, kada je grupa vehabija prekinula koncert „Balkanike” u Novom Pazaru, koncert je, čini se, poslužio samo kao povod da se podgreju netrpeljivosti i produbi jaz između Srba i Bošnjaka. Već su i sa druge strane stigli odgovori da istom merom treba odgovoriti kada neko „njihov” kao što je Dino Merlin bude dolazio u Beograd. U zemlji u kojoj su ratovi počinjali na stadionima nije čudno da se alarm upali kada ekstremisti počnu da zabranjuju i otkazuju koncerte i druga okupljanja koja im nisu po volji.

Riblja Čorba dobro razdrmala pivopije / Foto: Nebojša Marković

Riblja Čorba / Foto: Nebojša Marković

Aida Ćorović, direktorka organizacije „Urban-in” iz Novog Pazara, kaže da ni država ni lokalna zajednica ne čine ništa da pacifukuju ovu oblast.
- Etnička distanca je uvek postojala, a sada raste – kaže Aida Ćorović. – Svi vade nacionalističke karte kad im odgovara. Devedeset posto mladih iz Novog Pazara nikada nije bilo u Beogradu da vidi da je to i njihov grad. Oni koji bi trebalo da ih obrazuju, ispiraju im mozgove i raspiruju mržnju. Nemaju oni pravo ništa da zabranjuju, niko im nije dao mandat za to. U Beogradu su se isti takvi bunili kada je pevao Dino Merlin, a Terezu Kesoviju su izviždali u Splitu zato što je nastupala u Srbiji. Nažalost, i Bora Čorba je, umesto da se drži muzike, često učestvovao u sličnim stvarima.
Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 15.11.2013 11:09h

    За крст часни и слободу златну!

  • loscarlos Vreme: 15.11.2013 11:28h

    За Рибљу Чорбу је сигурније да остане у Београду.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP