Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Alo! nagradna igra

ALO! POSETIO SREĆNOG DOBITNIKA PRVOG AUTOMOBILA

Još ne verujem da je auto moj!

Autor: Ljubiša Mitić | 08.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Kada je poslednjeg dana marta Božidar Nikolić sa svojom suprugom Aleksandrom i sinom studentom Milošem krenuo u Niš, nije ni slutio da će za njih to biti jedan od najsrećnijih dana u životu. Nikolići su nakon šetnje i šopinga po gradu u povratku svratili do prodavnice, gde su kupili i dnevne novine „Alo!“, čiji su verni čitaoci. Nagradni kupon otvorio je Miloš, najmlađi član porodice, inače student Fakulteta za kriminalistiku i bezbednost u Nišu.

Presrećni dobitnici  „Alo!„ automobila: Porodica Nikolić iz Prokuplja

Presrećni dobitnici „Alo!„ automobila: Porodica Nikolić iz Prokuplja

- Nekoliko minuta sam gledao u nagradni kupon, nisam imao nikakvu reakciju. Ne mogu da opišem šta mi je u tim trenucima prolazilo kroz glavu, od toga da je neka šala, do toga da je to, u stvari, samo prevara. Nakon početnog šoka, obavestio sam roditelje da smo dobitnici nagrade.

Sreća se ne prodaje


Nikolići već imaju automobil „fijat marea„ iz 2001. godine. Iako bi im novac od prodaje „sitroena„ dobro došao da zakrpi rupe u budžetu, kažu da se neće odreći svoje sreće.
- „Sitroen” nećemo prodavati! Što smo kupili, može da se proda, ali ono što smo dobili - ne! Jer, sreća se ne prodaje - zaključuje Božidar.

I oni su bili u čudu i smatrali su da je prvoaprilska šala - prepričava događaj vidno uzbuđeni i srećni Miloš, koji je pre oko dve godine položio vozački ispit i uzeo dozvolu. Kaže da je i otac Božidar u početku sa nevericom gledao dobitni kupon, a prava radost i slavlje u kući je počelo kada su pozvali redakciju „Alo!“ i dobili potvrdu da je automobil njihov.

- Odmah smo obavestili rodbinu, prijatelje, komšije. Svi su došli, čestitali - prepričava nam Božidar i priznaje da je sutradan ponovo posumnjao u celu priču.
- Iskren da budem, ja i sad ne verujem da je auto moj, iako sam završio sve formalnosti u vezi sa prenosom i registracijom automobila na moje ime.
Nisam ni sanjao da ću ikad voziti novi automobil - ističe Božidar, koji se sa suprugom Aleksandrom dovija na razne načine da obezbedi novac za školovanje sina jedinca.

- Jedno vreme sam radio pri Vojsci, ali već nekoliko godina smo bez posla i ja i supruga. Ona pravi torte i kolače za svadbe i proslave, a ja na ulici prodajem pomfrit tokom leta. Nije lako, ali preživljavamo - dodaje Božidar.

Cela ulica čita „Alo!” i čeka stan


Komšinica Milijana Stamenković nailazi sa „Alo!“ novinama u ruci baš kad smo pričali sa Nikolićima. U šali kaže da čitava ulica poslednjih nekoliko dana kupuje „Alo!“ ne bi li se sreća i njima nasmešila.
- „Alo!“ čitam od prvog broja. Smatram da su to prave novine, u kojima svako može da pronađe informacije koje ga zanimaju. Nagradna igra je samo motiv više. Drago mi je zbog komšija jer je to kulturna i nasmejana porodica, iako niko u kući nema stalni posao i stalno su pod pritiskom borbe za golu egzistenciju i preživljavanje - naglašava Milijana. Sa njom se slaže i komšija Radivoje Ristić.
- Ako je iko zaslužio da dobije nagradu, onda je to sigurno ova porodica. Odmah su nas zvali na čast, poželeo sam im da Miloš u novom automobilu pronađe devojku i da se oženi - kaže Ristić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP