Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Alo! nagradna igra

O MILETI OBRADOVIĆU SVI IMAJU SAMO REČI HVALE

Sevap je ovakvoj ljudini dati stan! (FOTO i VIDEO)

Autor: Mihailo Medenica | 25.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 3

Kažu da su srećne porodice jedna drugoj nalik, mada su Obradovići posve specifični među srećnicima, jer kad poštene, vredne i skromne ljude zadesi sreća - trude se da je podele sa svima...

Opšte veselje u  Osnovnoj školi  „Sava Kerković“

Opšte veselje u Osnovnoj školi „Sava Kerković“ | Foto: Zoran Ilić

- Vala, ne da naš Mileta pokušava da podeli sreću sa svima otkad je dobio stan u vašoj nagradnoj igri, već bi i košulju s leđa dao, mada je takav oduvek, nije to ništa novo, samo sad ima realan razlog za sreću, jer život ga dosad nije štedeo - priča nam Milovan Milosavljević, prvi komšija Obradovića na onom bregu u Ivanovcima, čovek ni nalik onome iz naše poslovične: „Da komšiji crkne krava“, naprotiv!


Neka je sa srećom!

Neka je sa srećom! | Foto: Zoran Ilić


- Kunem vam se svime na svetu da se ne bih toliko obradovao da sam ja dobio stan, koliko sam srećan što je zapao Mileti! Ako postoji čovek vredan tolike sreće - on je, bogami! Oduvek je bio prvi da se nađe svima, poslednji da traži nešto za sebe, i eto Bog ga je pogledao i nagradio! Bog i „Alo!“... - veli u dahu, kroz gutljaj ko zna koje po redu, jer ako se ima čemu nazdravljati ovo je to, i ako ima kome - Mileta Obradović je definitivno čovek u čije ime čašice zveče u zdravlje!

„Za dečicu sam  Pera ložač, takav  su mi nadimak  nadenuli“, priča  Mileta, koji radi u  kotlarnici škole

„Za dečicu sam Pera ložač, takav su mi nadimak nadenuli“, priča Mileta, koji radi u kotlarnici škole | Foto: Zoran Ilić


Ajd’ na stranu i prvi komšija, pristrasan je možda, ali kad čitavo selo govori isto - mora se verovati, a selo ko selo, pred lokalnim dragstorom u kratkom predahu.

- Ako nađete čoveka kojeg nije častio i pozvao u kuću, evo secite gde sam najtanji! Al’ nije to samo do časti, to je do duše kakvu Mileta ima, a ima veliku i pitomu ko nebo - tvrdi Milovan Pešić, znan kao Trepko, podižući visoko flašu piva, baš put Miletine trošne kuće na izmaku sela. Podižu i ostali, njih desetak još, jagmeći se ko će da doda još koju pohvalnu o heroju ove pitomine.

Čekamo i mi junaka naše priče, da odemo do Ljiga, u Osnovnu školu „Sava Kerković“, u kojoj Mile druguje s parnim kotlom, radeći kao ložač, na mestu gde mu je i pokojni otac 28 godina zarađivao hleb sa sedam kora...

Hvala što ste  nagradili ovog dobricu:  Učiteljica Snežana

Hvala što ste nagradili ovog dobricu: Učiteljica Snežana | Foto: Zoran Ilić


- Čika Pero, čestitamo - pritrčavaju deca otkako su ga ugledala nadomak školskog dvorišta! Nepotverna i čista emocija deteta. Iskrena radost koja se ne može odglumiti.

- Hvala, anđeli moji - pomalo zbunjen, večite suze u kraju oka, trudi se Mileta da ne izostavi da pomazi koju tršavu glavicu.
- Za njih sam Pera ložač, takav su mi nadimak nadenuli, ne ljutim se, ne dao bog, znam da je od milošte - dodaje, ne dozvoljavajući ni na trenutak da pomislimo šta loše o deci, mada i ne bi.

- Dolaze u kotlarnicu otkad se pročulo, čestitaju, a meni srce puno, jer sve su to kao moja deca - veli, dok koleginice Mirjana Mitrović i Biljana Jaćimović „podbadaju“ sa strane: „Ajde sad kad je pao stan u Beogradu i jedno svoje da napraviš, da te ženimo, bre“!

Zbog našeg dobitnika  raduje se ceo Ljig!

Zbog našeg dobitnika raduje se ceo Ljig! | Foto: Zoran Ilić


- Šta god bismo rekle o Mileti malo je, a i nema reči, verujte, da se opiše čovek kao on! Vidite li da nema čeljadeta kojem nije iskreno drago zbog nagrade koju je osvojio, to najviše govori o njemu kakav je - u pravu su ove divne dame, prve s kojima je i podelio muštuluk, jer zaista nismo sreli nikog ko je na vest o Miletinoj sreći ostao ravnodušan. Čak i oni koji ga znaju tek iz viđenja, ali dobar glas o dobrom čoveku daleko se čuje. Baš daleko!

- Zove Snežana da dođete kod nje obavezno - gotovo zapovedno poručuje Biljana, a kad Snežana zove pogovora nema, jer strože učiteljice, čujemo, odavno Ljig pamtio nije.

- Nije stroga koliko pravična, ali insistira da se zna ko je ko u učionici - zbrza ga Mileta, već otvaramo vrata učionice u prizemlju, deca ustaju u pozdrav nama, a aplaudiraju svom Peri ložaču!

S koleginicama Biljanom i Mirjanom prvo podelio  muštuluk

S koleginicama Biljanom i Mirjanom prvo podelio muštuluk | Foto: Zoran Ilić


- Ljudi, samo mogu da kažem hvala vam u ime svih koji poznaju ovog dobricu što ga nagradiste! Sevap je, što stari kažu, da ovakva ljudina dobije stan, a sad bi mu valjalo da taj stan opremi nameštajem i jednom snajkom na sofri - poručuje na oko nimalo stroga učiteljica, grleći Miletu, dok se dečurlija kikoću.

Opet ona Tolstojeva misao s početka: kako su srećne porodice jedna drugoj nalik, a Obradovići su nekako posebni, jer Mileta je sreću i te kako zaslužio, nije mu ostavljena u amanet, za svojih 37 godina tabanao je vazda težim putevima, bogazama i vrtačama života, ali nikad nije hulio na njega, ljude i sudbinu kletu.
Zbog toga ova nagrada i nije mogla u bolje ruke! Ne kažemo to mi, već ovi ljudi, ova deca, ono selo i ova varoš za koje je Mileta Obradović bio heroj i mnogo pre nego što je postao zvezda!
Poslednji komentari
  • ana Vreme: 25.04.2015 09:46h

    ovo veselje je vrednije mozda i od samog stana

  • majla Vreme: 25.04.2015 17:02h

    kako je to lepo kad procitas da o jednom coveku celo selo misli sve najbolje

  • radenko Vreme: 26.04.2015 10:02h

    Primer da treba biti posten ma koliko drvlje i kamenje padalo na coveka.I kad ostanete bes posla opet posten.Dokazano nagrada stigne.MILE od SRCA SRECNO.Eto nemoj da cekas sada ZENI SE.A valjda i te uciteljice ima neka ne udata.Nisam ljubomoran veruj i ako te ne znam radostan sto se nagradi posten covek.Al ipak nije mala stvar stan.Uciteljice ako ste neudate sta cekate treba coveku pomoci da se stan sredi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP