Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

Smak sveta

10 Najbitnijih predmeta za preživljavanje apokalipse

Autor: Nina Gavrilović | 30.08.2012 - 11:24:00h | Komentara: 0

Da li ćemo doživeti 22. Decembar 2012? Kako su stare Maje ekskluzivno rekle za ceo svet, a prenosi „Alo!“, sve su prilike da možda i nećemo. Ipak, evo 10 predmeta koje prosto morate imati da biste bili u trendu za smak sveta! A sa njima ga možda i preživite!

Šibice

Šibice


Kao što svaki Srbin zna iz prethodnih ratova/kvarova/neplaćanja struje, šibice su neizostavna stavka svakog kućnog budžeta! One mogu da potpale vatru za kuvanje, osvetle nam mračan, armagedonski put, ili upale cigaru za relaksaciju posle smaka sveta. Trebaće vam.

Nož


Lovački nož, kuhinjski nož, kasapski nož, zapravo, bilo kakav veliki oštar predmet. Svi znamo kako Ber Grils veselo skakuće znajući da mu je nož uvek pri ruci. Ovim vernim saputnikom možete da ulovite i očistite plen, spremite sklonište, otvarate konzerve sa hranom i, uz pomoć kremena, zapalite vatru. Multipraktik!
 

Zamrznuti obroci


Ništa ne otvara apetit kao bežanje od sudnjeg dana! Kako će u post apokaliptičnom svetu verovatno biti malo ljudi koji brinu o višku kilograma – pravac supermarket! U onome što je od njega ostalo pronađite frižider i natovarite zalihe za zimnicu. U slučaju da počne ledeno doba, naravno.

Konopac


Konopac


Odličan za sve! Od sigurnosnog veziva pri prelaženju nepristupačnog terena, do hvatanja hrane, sa konopcem pod miškom bićete pravi kauboj! Uz to, ćete moći da podignete svoju hranu daleko od životinja. Ili ljudi.


Ranac

Džaba vam ceo spisak ako nemate gde da ga upakujete! Veliki, mali, markiran ili ne, tek ranac treba da vam bude na vrhu prioriteta! Ušetajte u neki napušteni tržni centar i „pozajmite“ neki planinarski ranac. Zatim ubacite sve što vam se sviđa u njega. Da se nađe.

Pištolja

Pištolj


Za slučaj da niste baš vični jurcanju naokolo sa nožem, kamenom ili lukom i strelom, pištolj je rešenje za vas! Njime možete da otvarate brave, obezbedite sebi ručak i branite se od…čega god da je preživelo katastrofu, što sigurno neće biti naivno. Ne budite ni vi.

Izolir Traka

Ne smejte se. Izolir traka je vaš najbolji prijatelj! Njome možete da uradite, maltene, sve. Zalepite bočicu sa vodom, popravite cipele, obezbedite krov na skloništu pa čak i zavijete sebi ranu iz neke herojske borbe sa mutiranim zverčicama.

Sredstva za prečišćavanje vode

Veoma je verovatno da će nakon smaka sveta radnici vodovoda odlučiti da odu na odmor. Umesto da skladištite ogromne količine vode koje niti možete da ponesete sa sobom, niti odjednom popijete, lakše je da se naoružate sa nekoliko prečišćivača. Ne znate koji su? Šta čekate, raspitajte se!

Flašice sa vodom


Zalihe vode

E, sad, nikad se ne zna kada možete da se izgubite i zaturite neki prečišćivač vode, tako da je najbitnije da imate zalihe! Baloni, čututirce, flašice, omanje bazenče u skloništu, učinite sve samo da se domognete ovog eliksira života. Zapamtite, bez hrane možete skoro mesec dana, bez vode jedva nedelju!

Slike su preuzete sa freedigitalphotos.net

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP