Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

Neverica!

9 Najbizarnijih "Fejsbuk" zločina

Autor: | 17.08.2012 - 11:59:00h | Komentara: 0

Pazite šta radite na Fejsu. Nikada ne znate ko sve može da gleda a ovi korisnici su dobili mnogo više od nezgodnog komentara. Dobili su robiju.

Decak tinejdžer

Tinejdžer napravio haos, pa se pohvalio prijateljima

Jedan tinejdžer u Portsmutu, Velika Britanija, zaključio je kako mu domovina nije dovoljno mokra od kiše i odlučio da je dodatno pokvasi. Ovaj nestašni mladić je papirnim maramicama začepio sve klozetske šolje u muškim toaletima na trećem spratu i pustio vodu. Šteta koju je izazvao bila je neverovatnih 247.000 dolara, a biblioteka je bila zatvorena celih pet meseci. Iako poricao da je umešan, genije se u svojim Fejsbuk komentarima prethodno pohvalio drugovima. Izgleda da je lakše začepiti šolje nego gubicu.

Robijao zbog "frend rikvesta"!

Ako ikada budete bili na drugom kraju sudske zabrane prilaska, batalite socijalne mreže. Britanci, očigledno imaju peh sa Fejsom, jer je, nakon što je dobio zabranu kontaktiranja svoje žene, jedan Ostrvljanin slučajno poslao zahteve za prijateljstvo celoj adresi. Za ovaj "bag" je dobio 10 dana u zatvoru zbog kršenja zabrane, a ne znamo ni da li ga je draga prihvatila.

Pokušao da unajmi ubicu preko "Fejsbuka!"

Američki tinejdžer, Kori Kristijan Adams bi mogao da zaglavi 10-22 godina zatvora zbog pokušaja da unajmi ubicu. Mlađani Kori je nesuđenog ubicu namenio devojci koja ga je optužila da je, posle žurke na kojoj su zajedno bili, pokušao da je siluje. Ona je kasnije prijavila policiji da je Adams na svom profilu ponudio 500 dolara za "glavu devojke", i da "neko treba da ucmeka tu devojku pod hitno". Adams se na kraju nagodio na sudu.

Iguana


Uhapšeni zbok "kačenja" slike obroka!

Vanesa Palm i Aleksandar Rast, mladi bračni par iz Ilionoisa otišao je na Bahame. I bio uhapšen. Zbog Fejsbuka. Tačnije, zbog slike ručka koji su okačili na ovu društvenu mrežu. Na meniju je bila retka iguana, zaštićena zakonom, a oni su uhapšeni zbog kršenja zaštite životinja i pušteni uz ukupnu kauciju od 1000 dolara. Uz sve to, preti im i optužba da su prekršili zakon van Amerike, u državi koja ima "zakonski odnos sa S.A.D." Prijatno.

 

Optužene progoniteljke od 11 i 12 godina! 

Devojčice na samom pragu puberteta optužene su za prvostepeno kršenje sajber prostora, upad u tuđ kompjuter i virtuelno proganjanje, pošto su upale u kompjuter drugarice iz razreda i u njeno ime okačile jeksplicitne fotografije Koristeći šifru svoje drugarice, dve "hakerke" su slale poruke koje su nagoveštavale da bi devojčica sa primaocem imala seksualne odnose. Istraga je još uvek u toku.

Obezglavila miša pa stavila na mrežu

Australijanka, Naomi Anderson (23), postavila je snimak na kome se vidi kako nožem odseca glavu mišu. Nsrećnoj životinjici je trebalo čak 40 sekudni da umre. Ona je posle otkrića morbidnog snimka pozvana na sud gde se izjasnila kao kriva. Za dlaku je izbegla zatvor i završila sa 180 sati društveno korisnog rada.

Kola hitne pomoci

Radnik Hitne ćorkiran zbog slike zadavljene žene

Mark Musarela, radnik hitne pomoći dobio je četiri godine u zatvoru nakon što je slike pretučene i zadavljene Kerolajn Vimi objavio na svom fejsbuk profilu. Pored presude, Musareli je oduzeta i dozvola za rad a njegovi roditelji sada tuže "Fejsbuk" jer je dozvolio da slike budu prikazane.

Uhapšen jer se pretvarao da je princ

Danas lažni profili na društvenim mrežama nisu ništa novo, čak su postali i dobro poznat trend. Mnogi političari i slavne ličnosti ih ignorišu, ali izgleda da članovi marokanske kraljevske porodice nisu toliko tolerantni. Kada se 2008. godine Fuad Murtada predstavio kao marokanski princ, brat kralja Muhameda VI, bio je uhapšen i optužen za "zločinačko ponašanje", veoma ozbiljan i neodređen zločin. Šta god da je pričao ovaj nesuđeni "princ", čak i ako bude završio u državnom smeštaju, to svakako neće biti palata.

Lisice

Uhapšena jer je "bocnula" nekog na Fejsu!

Naša "pobednica" je još jedna osoba koja virtualni prostor nije shvatila dovoljno ozbiljno i prekršila zabranu prilaska. Šenon Džekson iz Tenesija, nije mogla da odoli da ne "bocne" osobu koja je protiv nje ranije zatražila sudsku zabranu prilaska. Ovih postupkom ona je prekršil zakon za šta može da dobije skoro godinu dana zatovra i kaznu od 2500 dolara! Šenon, šenon, prste k sebi!

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP