Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

PRPA, A?

A ne boje se međeda: Rusi traže da žene ne rade za vreme PMS-a!

Autor: Tanjug / N. G. | 31.07.2013 - 12:39:00h | Komentara: 3

Član ruskog parlamenta Mihail Degtjarjov je u utorak zatražio od te institucije da ženama odobri dva dana plaćenog odsustva mesečno u danima menstruacije.

Žena

PMS: Pred mentalni slom sindrom (šalimo se, ŠALIMO SE)| Foto: foter.com

Degtjarjov, član nacionalističke stranke LDPR, na čijem je čelu kontroverzni političar Vladimir Žirinovski, napisao je na svom Internet sajtu da je parlamentu predao predlog zakona o većoj zaštiti žena na radnom mestu, preneo je Rojters.
"Tokom mesečnice većina žena doživljava psihološku i fizičku nelagodnost. Bol koju oseća lepši pol je često tako intenzivan da je potrebno zvati hitnu pomoć", naveo je 32-godišnji Degtjarjov, inače oženjeni otac dva sina.

Taj političar i kandidat na izborima za gradonačelnika Moskve 8. septembra, za kojeg ankete pokazuju da će dobiti manje od jedan odsto glasova, istakao je da bol tokom menstruacije pojačava umor, pogoršava pamćenje i efikasnost na poslu, a takođe izaziva očitu emocionalnu nelagodnost.

Ruska Duma je na letnjoj pauzi i zasedaće tek u septembru, ali su aktivisti za ljudska prava već odbacili predlog Degtjarjova kao seksistički.

Direktorka organizacije za zaštitu prava žena "Ana Senter", Marina Pisklakova-Parker, izjavila je: "Ako ozbiljno razgovaramo o efikasnosti žena na poslu tokom menstruacije, trebalo bi da razmotrimo i koliko su muškarci sposobni za rad kad su mamurni."

Rusi su poznati po tome da vole "mačo" aktivnosti, pa tako njihov predsednik Vladimir Putin redovno može biti viđen u medijima kako jaše konja, pliva, peca, upravlja avionom, čak spasava ždralove, međutim, kada su u pitanju žene u PMS-u političarima, izgleda, nije do rizika.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 01.08.2013 06:54h

    IDEJA VREDNA PAZNJE....ja ih zovem TANJRSKI DANI... iz visegodisnjeg bracnog iskustva znam da pocinju gundjanjem,verbalnim ujedanjem i na vrhuncu razbijanjem tanjira/pokusajima i o moju glavu/...i to sve bez nekog vidljivog i ociglednog konkretnog razloga. i to se desava 3/4 dana pred NJEN 28 DAN.uvek,tacno u minut...ali ja somina ne nosim sat i zato ponekad zaradom cvorugu,ali I TO SPADA U LJUBAV.

  • Force Vreme: 02.08.2013 22:35h

    A ne,ja bi obrnuto,da muškarci tog dana ne rade,da ne dolaze u konatkt sa živčanim idiotkinjama

  • nedjo Vreme: 03.08.2013 19:40h

    force sexisto

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP