Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

TEORIJA

Ako postoje, vanzemaljci su džinovi!

Autor: Alo.rs | 08.04.2015 - 11:18:00h | Komentara: 0

Dokaza, makar zvaničnih, o postojanju vanzemaljaca, nema. Obično ih zamišljamo kao "male zelene", sa jajolikim glavama, dugačkim rukama i nogama te, kao po pravilu, manjim od nas. Ali, možda debelo grešimo...

Vanzemaljci

Vanzemaljci | Foto: Dreamstime

Naime, prema istraživanju koje je sproveo kosmolog Fergus Simpson sa Univerziteta u Barseloni, vanzemaljci su najverovatnije - ogromni!

Ferguson je nedavno izneo teoriju da bi vanzemaljci mogli da imaju i do 300 kilograma. On je svoju teoriju zasnovao na psomatranju naše matične planete.

Naime, ovde na Zemlji veće životinje trebaju više resursa, ali njom dominiraju manje vrste, među kojima je i ljudska. Simpson je zato u obzir uzeo veličinu tele organizama na našoj planeti i na osnovu tih podataka zaključio da bi vanzemaljci mogli da budu zaista pozamašni.

Iako je dobio podršku dela kolega, s njegovom teorijom se, između ostalih, nije složio čuveni Set Šostak, šef čuvenog SETI programa koji se bavi potragom za vanzemaljskim oblicima života.

- Teorija je zanimljiva, ali ne postoje konkretni podaci na kojima bi moglo da se radi. Smatram da je Simpson zanemario veoma bitne podtke među kojima su gravitacija i evolucija - zaključio je Šostak.

Da li je Simpson u pravu, možda jednog dana i saznamo. U međuvremenu nam ostaje da teoretišemo i/ili uživamo u onim verzijama vanzemaljaca na koje smo odavno navikli, poput čuvenog crtanog junaka Marvina i njegovog eksplozivnog modulatora.


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP