Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

ANKETA

Amerikanci bi se pre odrekli TV-a nego interneta!

Autor: Tanjug | 27.02.2014 - 17:25:00h | Komentara: 0

Amerikanci su toliko zavoleli internet da bi se, kada bi morali, pre odrekli televizora nego pristupa internetu, pokazali su danas objavljeni rezultati ankete koju je sprovela istraživačka kompanija "Pju rišrč".

Kompjuter

Rezultati ankete pokazuju da bi se 53 odsto korisnika interneta u SAD jako teško odreklo interneta, što je veliki rast u odnosu na 38 odsto iz 2006. godine, prenosi Frans pres.

Čak i kada se uzmu u obzir oni koji ne idu često na internet, "Pju" navodi da bi se 46 odsto odraslih osoba veoma teško odreklo interneta.

S druge strane, rezultati istraživanja pokazuju da bi se 35 odsto odraslih osoba u SAD teško odreklo televizora, u poredjenju sa 44 odsto iz 2006. godine.

Prema tim rezultatima, žene su više od muškaraca "vezane" za internet, kao i ljudi sa većim ličnim primanjima i višim stepenom obrazovanja.

Mobilni uredjaji izbili su na drugo mesto, odmah iza interneta, budući da 49 odsto vlasnika telefona kaže da ne bi mogli da se odreknu svojih uredjaja, što je više u odnosu na 43 odsto iz 2006. godine.

"Pju" je ukazao na neverovatan rast u korišćenju interneta, naročito od 1995. godine kada je broj korisnika u SAD bio 14 odsto u odnosu na oko 87 odsto odraslih Amerikanaca danas.

Te 1995. godine, oko 42 odsto odraslih Amerikanaca nije ni čulo za internet, a 21 odsto njih je imalo samo nejasnu sliku o tome šta je zapravo ta globalna kompjuterska mreža.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP