Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

STRAŠNO!

Beba pati od hidrocefalusa
i njen obim glave je 91 cm! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Autor: S.S. | 15.04.2013 - 17:25:00h | Komentara: 2

Malena Indijka, 18-mesečna Runa Begum, rođena je sa sindromom velike glave, zbog čega joj je glava tri puta veća od normalne. Roditelji nemaju novca za operaciju.

Runa Begum

Runa Begum | Foto: Reuters

Roditelji devojčice iz Indije, koja pati od tzv. sindroma vodene glave, pozvani su u privatnu kliniku u Nju Delhiju kako bi je lekari podvrgnuli testovima.

Runa je rođena sa retkim sindromom koji uzrokuje da joj se u mozgu skuplja tečnost. Njeni roditelji, Fatima Katun (25) i Abdul Rahman (18) su siromašni i nemaju novca za njeno lečenje.

dd

Runa Begum | Foto: Reuters

Obim njene glave je neverovatan i iznosi 91 centimetar. Mozak joj je zbog nakupljene tečnosti pod velikim pritiskom, a zbog težine ne može da sedi, a ni da puzi. Nakon objave njenih slika u petak, počeli su da se javljaju mnogi ljudi kako bi pomogli. Otvorena je i posebna internet stranica putem koje može da se donira novac. Javio se i jedan od najboljih neurohirurga u Indiji, Sandip Vaišia koji je ponudio hitan pregled devojčice kako bi ustanovio da li ju je uopšte moguće operisati

dd

Runa Begum | Foto: Reuters

- Obavićemo pregled magnetnkom rezonancom kako bi videli u kakvom stanju je mozak, a onda se nadam da ćemo uspeti da je opeiršemo kako bi smanjili pritisak. Sada pati od velikih bolova - kazao je doktor.

Od ove retke bolesti pati jedno od 500 dece, ali Runin slučaj jedan je od ekstremnijih, piše AFP.
 
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 16.04.2013 02:00h

    katastrofa

  • DD Vreme: 16.04.2013 13:36h

    Moja sestra je rodjena u Beogradu 1982 kao potpuno normalno novorodjence. A kada je primilia prvu vakcinu sa tri meseca sve je krenulo naopako. Pored hidrocefalusa koji je poceo da se pojavljuje tada od silnog trazenja vena i stavljanja cevcica gde su stigli, uz pomoc doktora zaradila je i cerebralnu paralizu. Srce moje sada sedi u kolicima, drzi svoju glavu pravo, pametna je, prica..I hvala dragom Bogu bar na tome. Voli te tvoj bata najvise zlato moje kakva god bila.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP