Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

NEVEROVATNO I PREDIVNO

Beskućnik, a virtuoz na klaviru! (VIDEO)

Autor: N.J. | 03.07.2015 - 11:12:00h | Komentara: 2

On je beskućnik, rano je postao i udovac. Ali on je i pijanista. Snimak njegovih muzičkih veština već je postao viralan. Donald Gold se nada da će i njegov sin uskoro videti ovaj snimak i da će konačno stupiti u kontakt sa njim.

Donald Gold, virtuoz na klaviru i beskućnik / Foto: Jutjub printskrin

Donald Gold, virtuoz na klaviru i beskućnik / Foto: Jutjub printskrin

Prolaznici u Sarasoti, Florida, zastaju u čudu da bi ga čuli kako svira. Jedna žena je bila toliko oduševljena preciznošću i perfekcionizmom njegovog sviranja dok je šetala niz Florida, pa ga je snimila i video postavila na Jutjub. Dan kasnije, Donald ju je upitao koliko je pregleda video imao.

On svira klavir skoro svaki dan. Kaže da je samouk. Beskućnik je već šest ili sedam godina, nije siguran. Nada se da će mu neko, nakon što vidi snimak ponuditi posao. Da svira ili da predaje, nije mu bitno. Ljudi koji ga u prolazu svakodnevno slušaju mu govore kako ima neverovatan dar, koji je jako važan u današnjem svetu. Nekolicina njih je pokrenula akciju prikupljanja sredstava kako bi se Donald skućio, kupio automobil i stekao kvalifikacije da podučava muziku, piše londonski Metro.

Donald Gold, virtuoz na klaviru i beskućnik / Foto: Jutjub printskrin

Donald Gold, virtuoz na klaviru i beskućnik / Foto: Jutjub printskrin

Bivši marinac je svojevremeno izgubio starateljstvo nad tada trogodišnjim sinom jer je bio zavistan od droga. Supruga mu je iznenada preminula 1998. godine.

- Kada su nam uzeli dete, moja supruga je zgutala šaku morfijumskih pilula, legla da spava i nikada se više nije probudila. Nisam mogao da dođem sebi, bio sam izgubljen i na kraju mi je Socijalna služba oduzela i sva roditeljska prava. Od tada je svaki dan izuzetno bolan. Ne prođe ni dan da ne pomislim na sina, ali od tada nisam čuo ni reč o njemu. Ne znam gde je niti sa kim. Prošlog avgusta je napunio 18 godina. Voleo bih da vidi ovo i da me potraži.

Donald Gold, virtuoz na klaviru i beskućnik / Foto: Jutjub printskrin

Donald Gold, virtuoz na klaviru i beskućnik / Foto: Jutjub printskrin

Udovac Donald, kako ga zovu, svira i klarinet, koji je najpre, takođe sam, naučio da svira. A onda je oprobao svoje prste i na klaviru, čisto da bi zaradio neki dolar da preživi. Nije ni sanjao da bi njegovo umeće moglo da dirne ljude na svim kontinentima.

On nije prvi beskućnik koji je svojom virtuoznošću stekao svetsku popularnost. U maju je dvadesetšestogodišnji Alan Donaldson, pokisao do gole kože, sa sve vrećom za spavanje na ramenima, svirao neverovatnu verziju najpopularnije Betovenove melodije "Za Elizu" na stanici u Njukaslu u Engleskoj.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 03.07.2015 17:30h

    svaka cast

  • vesna Vreme: 04.07.2015 09:20h

    Pijanista iz Newcastla svira "Mesecevu sonatu" a ne "Za Elizu".

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP