Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

TUŽNO

Beskućniku pred očima srušili jedino utočište! (VIDEO)

Autor: E.A. | 08.08.2014 - 19:19:00h | Komentara: 2

Utočište u šumi bilo je jedini dom beskućniku Semu, sve do onog dana kada je policija njegov šator sravnila sa zemljom. Sem od policije nije tražio nikakvo objašnjenje, nije se opirao niti bunio, nije čak ni pokušao da spreči da njegov dom bude srušen. Jedino što je tražio bilo je dopuštenje da posmatra. Stoički, i bez reči, ali s izrazom lica koji sve govori.

beskućnik

Rušenje beskućnikovog doma ipak bi moglo da ima nešto srećniji epilog. Naime, događaj je zabeležen u videu koji će se koristiti za promociju dokumentarca "Most budućnosti" ("Destiny's Bridge") koji se bavi problemima beskućnika u SAD.
Iako su problemi beskućnika goruća tema ne samo u SAD već u celom svetu, oni su još uvek poprilično marginalizovani u medijima. Kako bi se to barem donekle ispravilo, neprofitna nevladina organizacija Fractured Atlas pokrenula je i sponzorisala produkciju dokumentarnog filma "Most budućnosti" kojem je u fokusu upravo problem beskućnika, a čiji je glavni protagonist "ministar beskućnika" Stiv Brigam koji živi u šumi u okolini Nju Džerzija s još nekolicinom drugih beskućnika, javlja Huffington Post.
Brigam se putem filma obraća javnosti naglašavajući emotivne potrebe ljudi koji nemaju svoj dom, kao i važnu ulogu koju stavovi i ponašanje društvene zajednice imaju u asimilaciji beskućnika u društvo. U filmu se ističe i važnost donošenja zakonskih okvira koji bi smanjili problem beskućnika.

Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 08.08.2014 21:05h

    Sramota i bezobrazluk!

  • Kostadin Vreme: 09.08.2014 08:24h

    Tako treba i u Srbiji. Prvo da sruše bespravno podignute šatore, pa bespravno podignute vikendice i kućerine. Problem je što bi rušili 500.000 objekata. PRE RATA NIJE SVAKO IMAO KUĆU I ZNALO SE KO JE MOGAO IMATI KUĆU. Sada svako hoće da ima kuću i to veliku. U SAD pola stanovništva stanuje u drvenim kućama, barakama , a najveći broj u prikolicama.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP