Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

OVO SE GRANIČI SA ZDRAVIM RAZUMOM

Bizarni tretmani lepote!

Autor: Z.Ž. | 28.04.2013 - 12:04:00h | Komentara: 1

Tretmani lepote nisu ništa novo, ali ponekad se iznenadimo koliko su ljudi u stanju daleko da idu samo da bi izgledali mlađe i lepše. Neke opcije su prilično ekstremne, a mi vam predstavljamo osam najluđih i najekstremnijih tretmana, koji se graniče sa zdravim razumom.

Bakal tretman

Bakal tretman | Foto: Oddee.com

1. Bakal tretman: Bakal je intenzivna masaža lica koja se izvodi unutar usne duplje. Profesionalna osoba stavlja ruke u vaša usta i masira delove muskulature u kojima se nalazi najveća napetost i tako se podstiče cirkulacija i oksigenizacija kože. Iako je ova masaža jako bolna, ona osigurava gladak i čvrst ten. Ovom tretmanu podvrgle su se mnoge poznate lepotice, među kojima su i Anđelina Džoli, Skarlet Johanson i Kejt Mos.

Tretman vatrom

Tretman vatrom | Foto: Oddee.com

2. Tretman vatrom: Da li biste pristali na to da vas neko zapali kako biste imali manje bora, mlađu kožu i tanja bedra? Zvuči opasno i suludo, ali Džuo Lao tretman je hit u Kini. Izvodi se tako da se lice, noge i drugi delovi tela prekriju peškirom koji je natopljen alkoholom i jednim posebnim eliksirom, pa se sve to zajedno malo zapali. To, navodno, stimuliše kožu, daje joj vitalnost i smanjuje bore.

Tretman šamaranjem

Tretman šamaranjem | Foto: Oddee.com

3. Tretman šamaranjem: Jedna tajlandska kozmetičarka tvrdi da može da podmladi nečije lice šamaranjem. Šamaranjem, masiranjem i stiskanjem određenog područja, navodno, uklanja bore, smanjuje pore i učvršćuje kožu. Kozmetičarka koja je prva naučila taj zanat na Tajlandu i predstavila ga zapadu, naplaćuje 350 dolara za seansu od 15 minuta šamaranja, u svom salonu u San Francisku.

Tretman krvlju

Tretman krvlju | Foto: Oddee.com

4. Tretman krvlju: O tretmanu lica koji zovu "Vampirski tretman" u poslednjih par godina moglo se čuti mnogo. Izvodi se tako što se iz pacijenta prvo izvadi krv, koja mu se potom ubrizgava u lice, da bi koža dobila zdrav i mladalački sjaj. Ova metoda postaje sve popularnija u SAD, a podržavaju je i preporučuju istaknuti plastični hirurzi. Do pre par nedelja, javnost nije znala kako to izgleda, sve dok se rijaliti zvezda Kim Kardašijan nije podvrgla ovom tretmanu u jednoj od epizoda popularnog šoua.

Tretman ptičijim izmetom

Tretman ptičijim izmetom | Foto: Oddee.com

5. Tretman ptičijim izmetom: Da, dobro ste pročitali. Radi se o tretmanu lica kom je glavni sastojak ptičiji izmet. Ali ne od bilo koje ptice. Radi se o slavuju s japanskog ostrva Kjušu, čiji izmet trenutno važi za najpopularniji, čudesni kozmetički proizvod. Ovu metodu podmlađivanja koristi bračni par Bekam. Funkcioniše tako što se izmet osuši pod UV zracima, pa se zatim pomeša sa rižinim mekinjama i vodom, kako bi se napravila maska za lice.

Tretman pčelinjim otrovom

Tretman pčelinjim otrovom | Foto: Oddee.com

6. Tretman pčelinjim otrovom: Kozmetička firma Rodial na tržište je izbacila liniju proizvoda protiv bora koja zove Bee Venom. Kreme i serumi dostižu cenu i do 200 dolara, a pčelinji otrov, kako je klinički dokazano, zaustavlja starenje kože. Priča se da je Kejt Midlton primila tretman za lice s pčelinjim otrovom dan pre venčanja. O tretmanu se pričalo kao o alternativnoj opciji umesto botoksa, ali u stvarnosti, pčelinji otrov deluje kao privremeni učvršćivač kože, jer podstiče cirkulaciju i daje koži zdrav izgled.

Njujork post pejdž siks tretman

Njujork post pejdž siks tretman | Foto: Oddee.com

7. Njujork post pejdž siks tretman: Iako bi se po naslovu pomislilo da vam na lice stavljaju stranicu novina, radi se o specijalizovanom tretmanu koji je nazvan po poznatoj tračerskoj stranici. Tretman se radi tako što se klijentu stavlja sve što je njemu posebno potrebno. Naziv tretmana sugestira na to da klijent nakon njega želi da izgleda kao neka od poznatih zvezda, o kojima se piše na šestoj stranici ovog lista. Cena ovog posebnog tretmana je 125 dolara.

Tretman zlatom

Tretman zlatom | Foto: Oddee.com

8. Tretman zlatom: Salon Mar-a-Lago na Floridi nudi zaista luksuzan tretman lica. Radi se o terapiji 24-karatnim zlatom, kojim mogu da vam prekriju i celo telo i samo lice. Navodno, zlato ubija celulit i sprečava starenje kože.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 28.04.2013 16:49h

    najvise mi se dopada onaj tretman spaljivanjem...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP