Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

PORODICA GA TRAŽILA TRI DECENIJE

Čuveni doktor živeo u skrivenoj laboratoriji u podrumu

Autor: Alo.rs | 26.05.2015 - 19:05:00h | Komentara: 0

Naučnik i poznati doktor sa Univerziteta u Minesoti koji je nestao pre više od tri decenije pronađen je u skrivenoj prostoriji u podrumu jedne kuće gde je tajno pravio drogu.

Laboratorija

Doktor živeo u skrivenoj laboratoriji decenijama | Foto: Profimedia

Bračni par u Minesoti pre nekoliko dana čuo je čudne zvuke koji dopiru iz njihovog podruma. Misleći da je u pitanju provalnik odmah su pozvali policiju.

- Čekali su nas ispred kuće, vidno uznemireni. Kada smo izašli iz vozila rekli su nam da neki čovek urla u njihovom podrumu i da ne smeju da siđu. Odmah smo krenuli dole - rekao je jedan od policajaca.

On kaže da su odmah po ulasku u kuću čuli vriske koji dopiru iz podruma, međutim, kada su sišli niz stepenice nisu mogli da razaznaju odakle zvuci dolaze.

- Pažljivo smo osluškivali i tada smo shvatili da se zvuci čuju iz jednog zida na koji je bio naslonjen orman. Kada smo pomerili orman imali smo šta i da vidimo, rekao je policajac.

Na zidu je postojala rupa, a kada su prošli kroz rupu ušli su u skrivenu laboratoriju u kojoj su pronašli 83-godišnjeg dekicu. U pitanju je dr Vinston Korigan, naučnik i profesor na Univerzitetu u Minesoti koji je nestao još davne 1984. godine.

Kuća u kojoj su ga i pronašli je nekada i pripadala ovom čuvenom doktoru, ali ju je njegova porodica prodala nakon što nisu mogli da ga pronađu i odselila se.

Dekica je u skrivenoj laboratoriji proizvodio razne opijate, u kojima je očigledno i uživao.

- Mislim da je dole živeo decenijama. Na njemu su vidljive psihološke traume, pretpostavljam zbog toga što nije progovorio sa živim čovekom već godinama, kao i zbog toga što je bio vidno nadrogiran. Nisam siguran da li je živeo u laboratoriji otkada je nestao, ne bi me čudilo, istraga će to pokazati, rekao je policajac.

U prostoriji su pripadnici policije takođe pronašli i čitav arsenal oružja, kao i laboratorijsku opremu vrednu pola miliona dolara, koja je svojevremeno nestala sa Univerziteta.

- Ja ne verujem. Pa porodica ga je tražila više od 10 godina. Svi smo ga tražili, a on je sve vreme bio tu, sakriven u podrumu. Njegova supruga je, kada je prodavala kuću, rekla da mora da se odseli jer je kuća ukleta i čuju se čudni zvuci. Sad mi je jasno na šta je mislila, rekla je jedna od komšinica koja poznaje i doktora i njegovu porodicu.

Vremešni doktor je trenutno u bolnici gde lekari pokušavaju da mu stabilizuju stanje, a nakon toga će verovatno biti prebačen u psihijatrijsku ustanovu. Ipak, ostaje nejasno da li će krivično odgovarati zbog krađe opreme i nelegalne proizvodnje droge.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP