Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

SEKSIZAM NA ETIKETI

"Daj mami, to je njen posao!"

Autor: A. O. | 19.02.2015 - 17:51:00h | Komentara: 1

Italijanski političari su odlepili zbog etikete sa uputstvom za pranje komada odeće! Umesto načina pranja odevnog predmeta, na etiketi je bukvalno odštampano "Daj mami, to je njen posao"!

Etiketa koja je podigla prašinu:

Etiketa koja je digla frku: "Daj mami, to je njen posao" | Foto: Facebook

Federika Maconi, koja radi za Komisiju za jednakost u Bolonji, pronašla je ovo "uputstvo" na kragni odevnog predmeta svohg sina. Naravno, odmah je odreagovala i s punjim pravom na Tviteru oplela po proizvođačima zbog "polnih predrasuda".
Kako je rekla, ovakve reči vređaju sve žene, naročito one koje su samo domaćice, ali i muškarce, koji ispadaju nesposobni.
Ona je žalbu uputila i italijanskoj organizaciji za marketinške standarde.
Kako prenosi Tgcom24, distributer spornog predmeta kompanije "Shoeshine" pokušao je da se izvuče rekavši da je u pitanju šala na račun tinejdžera, koji su inače ciljna grupa te firme, a ne seksisam, niti da je to uopšte bila namera.
Ipak, reakcija Maconijeve dobila je podršku brojnih korisnika društvenih mreža. Neki su čak pozivali i na bojkot proizvoda te kompanije i optuživali zaštitnike prava žena da su postali slepi na ovakve slučajeve.
Naravno, odmah su se našli i oni koji su ustvrdili da nema ničega lošeg u upućivanju molbe majci da opere veš, pošto ona to ipak bolje zna.
Tokom poslednjih nekoliko godina mnogi proizvođači došli su na udar zbog kontroverznih etiketa. Britanski brend "Madhouse" suoči se sa sličnim optužbama zbog etikete na kojoj piše "Daj svojoj ženi, to je njen posao".
Godinu ranije, kompanija "Topman" je optužena za odobravanje porodičnog nasilja jer je na listi izjava na spornim majicama između ostalog imala izraze "Bio sam pijan" i "Isprovocirao/la si me". Kompanija je uputila javno izvinjenje i povukla sporne artikle iz radnji.
kompanija iz Los Anđelesa "Forever 21" morala je da povuče ženske majice s natpisom "Alergična na algebru", a "JC Penny" je imala sličnih problema zbog slogana "Previše sam lepa da radim domaće zadatke, pa ih moj brat rasdi umesto mene".
Poslednji komentari
  • Slobodan Vreme: 19.02.2015 20:56h

    Pa ciji bi to bio posao?! Da ne bi bio mozda tatin?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP