Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

RODITELJI OPREZ

Deca zbog igrice na Fejsbuku nestaju na tri dana!

Autor: Alo.rs | 06.05.2015 - 20:55:00h | Komentara: 1

Deca su na poznatoj društvenoj mreži Fesjbuk započeli igricu koja im nalaže da nestanu na 72 sata ali da o tome ne obaveste roditelje.

laptop računar kompjuter

Tinejdžeri treba da nestanu na 72 sata ali da o tome ne obaveste roditelje | Foto: Profimedia

Sumnja se da je upravo ova igrica, koju su nazvali "Game of 72", mogla biti uzrok nestanka dve britanske tinejdžerke, piše britanski "Miror".

Dve školske drugarice, Sioban Klark (15) i Semi Klark (14), pronađene su u ponedeljak ujutru oko 30 kilometara udaljene od svojih domova u Eseksu, nakon što su u petak napustile školu.

Sa njima je pronađen i njihov 22-godišnji prijatelj koji se takođe vodio kao nestao. Budući da se taj mladić dovodio u vezu sa nestankom ove dve tinejdžerke, policija ga je uhapsila.


Međutim, slučaj nestanka ove dve tinejdžerke javnost je povezala sa bizarnom igricom na Fejsbuku, poznatijom kao "Game of 72".

Ova igrica postala je poznata nakon što je devojčica Ema (13) iz Francuske nestala a potom se nakon 3 dana vratila kući. Ema je odbila da policiji i roditeljima kaže gde je bila i šta je radila, a umesto toga je samo prokomentarisala da je završila igru pod nazivom "Game of 72".

Ova igra, koja može biti vrlo opasna rapidno se širi društvenim mrežama a ima samo dva pravila za učesnike - da nestanu na 72 sata i da nikoga ne obaveste o svojim planovima.

Ipak, odraslima nisu jasna ova pravila igre.

- Očigledno je u pitanju neki način tinejdžerskog dokazivanja. U tim osetljivim godinama odrastanja, svako ludilo je moguće pa čak i ovo. Svakom roditelju čije je dete ima Fejsbuk profil, savetujem da razgovara s njim, ali u nekom opuštenom trenutku i na drugarski način. Važno je da se sazna šta dete misli o tome - rekla je dr. Mirna Šure sa Univerziteta Dreksel u Filadelfiji.

Poslednji komentari
  • Strahinja Vreme: 07.05.2015 14:02h

    Nema te igrice na fejsbuku hahaha :D

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP