Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

SRCEPARAJUĆA PRIČA O SIROČETU IZ VIJETNAMA

Dečak sa kožom poput riblje krljušti! (VIDEO)

Autor: S.Stepanović | 31.07.2013 - 17:38:00h | Komentara: 1

Min An (18) živi u vijetnamskom sirotištu u kojem ga svi zovu Riba, zbog njegove kože koja je kao od krljušti i zbog koje ima konstantan svrab. Kao mentalno zaostala beba ostavljen je na otpadu čim se rodio.

dečak riba

Brenda Smit (78) iz Velike Britanije voli Min Ana kao sina. Pri put ga je videla kada je imao tri godine. Ona već 15 godina prevaljuje ogroman put do Ho Ši Mina u Vijetnamu kako bi se družila sa njim.

Min An svaku noć provodi vezan za krevet kako ne bi pobegao. On ni ne izlazi napolje dok ga Brenda ne izvede.

- Staranje o Min Anu nije lako. Moramo da motrimo na njega non stop. Ponekad on siđe niz stepenice i ne zna kako da se vrati nazad – opisuje jedna od radnica sirotišta za decu sa posebnim potrebama.

Ono što najviše usrećuje ovog neobičnog tinejdžera je kupanje. Njegoa koža jeda može da se znoji ili da diše, zbog čega on dobija ogromnu temperaturu i jedino mu od tuširanja hladnom vodom dva puta dnevno bude lakše. Nijedan doktor nikada nije mogao da utvrdi zbog čega ima takvu kožu. Deca iz sirotišta su mu dala nadimak Riba, a jedino mazanjem posebne kreme svakog dana, on gubi potrebu da se češe.

baba

Brenda sa Min Anom kada je imao tri godine  | Foto: Screenshot "Youtube"

Min An živi sa 60 dece koja su hendikepirana i mentalno zaostala, svako dete ima svoj poseban problem. Neka deca čak i idu do škole svakog dana.
Međutim, Min An nikada ne izlazi iz izgrade. On je vrlo nemiran i redovno se udara po glavi, pa mu daju sedative. Jedinu ljubav dobija bake Brende koja ne može često da mu dolazi u posetu iz Engleske.

Brenda se u Vijetnamu oseća kao kod kuće. Za tu zemlju je vežu mnoge uspomene, a najviše to što joj je tu preminuo suprug.

Min An je bio neopisivo srećan kada da je Smitova posetila ove godine u martu. Njih dvoje komuniciraju na jedinstven način jer ne govore isti jezik. U toj martovskoj poseti dečak je izašao napolje nakon devet meseci provedenih u zgradi. Njoj ne smeta to što svi šokirano bulje u njih kada izađu na ulicu jer je njoj najbitnija njegova sreća. Brenda smatra da njegovi doktori nisu u pravu i da je tinejdžer inteligentan.

- Što je stariji on ima sve više frustracija. On ne radi ništa, ne uči ništa, niti išta vežba. Ništa ne okupira njegov um, ali on ipak jeste inteligentan dečak – naglašava Brenda, koja obiđe i drugu decu u sirotištu kada i Min Ana, iako je duboko potresa njihova nesrećna sudbina.

min an

Presrećni kada se sretnu | Foto: Screenshot "Youtube"

- Ja se divim toj deci. Ona su srećna iako nemaju čime da se igraju i ja bih volela da mogu da uradim nešto da za njih – rekla je Smitova kroz suze, kojoj se svaki put kada se vraća u London slomi srce.

Specijalista iz Londona je konačno utvrdio da tinejdžer pati od lamelarne ihtioze i on smatra da se njegova koža može izlečiti, a šanse za to su 90 odsto. Međutim, nakon šest nedelja lečenja dečakova koža je ostala ista što znači da on spada u onih 10 odsto koji se ne mogu izlečiti.

Brenda je bila uplašena da će morati da premeste Mina Ana u drugu ustanovu kada je napunio 18, međutim, uprava sirotišta je odlučila da će najbolje biti da ostane tu doživotno.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 03.08.2013 19:48h

    kakav andjeo od zene

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP