Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

STRAŠNO!

Devojčici lobanja
premala za mozak

Autor: E. A. | 16.09.2012 - 11:38:00h | Komentara: 0

Magnetna rezonanca je pokazala da šestogodišnja Njujorčanka, Eli Baroun, ima Kjari deformaciju. Posle tri teške i neuspešne operacije, lekari su uspeli da otklone problem i sada se devojčica ponovo raduje skijanju.

Nakon što je godinama trpela teške glavobolje, porodica je šestogodišnju Eli odvela lekaru specijalisti koji je ustanovio da je njena lobanja premala za njen mozak.

Eli Baroun

Eli Baroun | Foto: facebook

 Magnetna rezonanca pokazala je da devojčica ima Kjari deformaciju, stanje koje pogađa jedan odsto populacije, zbog kog je osnova lobanje premalena za smeštaj mozga. Njoj je pretila i paraliza, jer njena kičmena tečnost nije mogla neometano da ulaziti u lobanju. 

U bolnicu se prijavila 1. avgusta. Porodica se nadala da će joj lekari pomoći oko glavobolja koje su postajale sve gore, a javljale su se čim bi potrčala ili kinula. Tokom prvog postupka, doktori su razrezali Elin vrat i uklonili kost koja je ometala pristup kičmene tečnosti, a operacija je trajala četiri sata. Samo četiri dana kasnije tečnost je počela da curi kroz rez, pa je usledila nova operacija.

Eli sa porodicom

Eli sa porodicom | Foto: facebook

 Kada su roditelji već potpisivali sve potrebne papire za otpust iz bolnice Eli je primetila da tečnost opet curi. Porodica je bila slomljena, ali lekari su napokon, posle četvrtog zahvata, uspeli da otklone problem.

Devojčica je prošle nedelje krenula u školu i ima više energije nego ikada. Potpuno je novo dete.
Krajem septembra vraća se u Vašington gde će joj pregledati ranu i skinuti konce. Posle toga vesela šestogodišnjakinja raduje se povratku svojoj najdražoj aktivnosti, skijanju s mlađom se sestrom.  

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP