Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

SRAMNO

Devojke pretukle poluslepog Aboridžina! (FOTO+VIDEO)

Autor: Ekipa Alo! | 03.03.2014 - 08:59:00h | Komentara: 0

Fizički i verbalni rasistički napad dve devojke na starog, poluslepog Aboridžina u autobusu na Gold Kostu izazvao je opšte zgražavanje nacije pošto je čitav incident snimala 13-godišnja učenica i pustila ga u javnost.

Napadnuti Aboridžin

Napadnuti Aboridžin | Foto: www.theaustralian.com.au

Napad se dogodio prošlog utorka, a pošto se snimak pojavio u medijima, dve žene, obe iz Novog Južnog Velsa, Lana Dženet Votmof (21) i Lejni Glorija Kameron (17) same su se dan kasnije prijavile policiji i u subotu su izvedene pred sud. Optužene su za napad i izazivanje nereda na javnom mestu. Napadnut je 77-godišnji Pol Butigig.

Izdanja "Njuz korp" prenose da su njih dve, pošto je snimak divljačkog napada objavljen, dobile pretnje smrću. Votmof, čiji otac je bio u sudnici, dobila je pravo da se brani sa slobode i ponovo će pred sud 23. aprila. Kameron je plakala kad je dovedena na optuženičku klupu, a za nju nije podnet zahtev za puštanje uz kauciju.


Familija ove tinejdžerke, uključujući njene roditelje, mahala joj je dok je odvođena u ćeliju. I ona će ponovo na sud 23. aprila, a njen advokat kaže da će tek nakon savetovanja sa roditeljima doneti konačnu odluku da li da traži da se brani sa slobode.


Na video-snimku napravljenom u autobusu u Kiri vide se ove plavuše i brineta kako udaraju šakama i nogama i pljuju čoveka. Jedna od njih se čuje kako navodno kaže žrtvi: "Brate, mi smo u zemlji Abosa."


Uprkos ovim uvredama na rasnoj osnovi, međutim, njihova žrtva je kasnije rekla da nije aboridžinskog porekla ili sa Tores Strejta. Posle napada, čovek se čuje kako drugim putnicima kaže da nije mogao da vidi nasilnice zato što je delom slep. Žrtva, takođe iz NSW, dala je izjavu policiji i navela da želi da devojke sudski goni.

OVDE možete pogledati snimak napada!

Ružne scene obišle svet

Mnogi Australijanci izrazili su gnušanje zbog napada koji je usledio nakon niza sličnih incidenata u javnom prevozu u Australiji, i njih su snimili drugi putnici, da bi zatim ove ružne scene obišle svet. U junu, policija NSNj optužila je 55-godišnju ženu, koja je dva meseca pre toga kamerom uhvaćena kako rasno vređa azijskog učenika u autobusu u Bervudu. Na drugom snimku vidi se trudna žena kako je zovu "debela kučka", nakon što je zamolila putnika u vozu u Pertu da pomeri svoje torbe da bi mogla da sedne.
U novembru 2012, čovek koji je jednoj Francuskinji u melburnskom autobusu pretio da će joj odseći grudi, kazao joj je da "govori engleski ili umre".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP