Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

NA SVU SREĆU!

Dve majke se slučajno srele i saznale da odgajaju tuđe bebe!

Autor: 24 sata | 25.10.2013 - 11:53:00h | Komentara: 1

Dve Argentinke su tri nedelje nakon porođaja odgajale tuđu decu zbog zamene beba do koje je došlo greškom osoblja u bolnici. Ovaj bizarni nesporazum možda nikada ne bi ni bio otkriven da se dve majke kojima su međusobno zamenili decu, nisu sasvim slučajno srele na ulici. Onda su počele da razgovaraju o svojim novorođenim ćerkama i...

majke

Slučaj Veronike Tehade i Marije Loreno potresao Argentinu

I Veronika Tehada i Marija Lorena Gerbeno rodile su zdrave devojčice 30. septembra u bolnici “Sanatorio Argentino”, privatnoj klinici u San Huanu. Međutim, dani sumnje su za 37-godišnju Gerbeno, advokaticu iz San Huana, počeli nakon što je, još u bolničkom krevetu, primetila da njeno dete ima karakteristike koje ona nije očekivala.
Naime, novopečena majka, koja ima još dvoje starije dece, porodila se carskim rezom i rečeno joj je da je njena ćerkica teška oko tri kilograma. Međutim, kada je odojče kasnije odneseno majci, ispostavilo se da je ono teško skoro četiri kilograma, a uz to je bilo rođeno prirodnim putem.
- Rekla sam im da je to nemoguće, ali oni su mi odgovorili da je sigurno došlo do nesporazuma. Nisam im poverovala tada, a do današnjeg dana nisam dobila iskrene odgovore od osoblja bolnice - rekla je Gerbeno.
Ne samo što se činjenice nisu poklapale, već je i njen majčinski instinkt govorio da beba koju je imala uz sebe nije njena. Taj osećaj sumnje potvrđen je nakon što je bukvalno naletela na Veroniku Tehado, koju je poznavala još sa klinike. Dve majke započele su razgovor i uskoro shvatile da se težine njihovih novorođenčadi, kao i druge karakteristike, poklapale u potpunosti.
Majke su bile odlučne da saznaju istinu, pa je Gerbeno podnela krivičnu prijavu, zahtevajući DNK test, koji je potvrdio njene i Veronikine sumnje: ubrzo je ustanovljeno da su devojčice zamenjene po rođenju, pa su porodice u ponedeljak na sudu “razmenile” decu.
- Provela sam tri nedelje sa bebom koja nije bila moja, ali sam joj podarila svu svoju ljubav i pažnju - rekla je Lorena Gerbeno.
Klinika u kojoj su se majke porodile na kraju je priznala grešku, ali po svemu sudeći neće izbeći krivičnu odgovornost.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 26.10.2013 00:01h

    ko zna koliko toga ima i kod nas,dodduse ,ovde se jos i kradu bebe

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP