Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

REALNO

Džejms Bond bi morao da bude mrtav! (FOTO + VIDEO)

Autor: Alo.rs | 08.04.2015 - 11:54:00h | Komentara: 2

Ako ste stekli utisak da je najčuveniji tajni agent bio na rubu smrti na početku novog filma o Džejsmu Bondu "Skyfall", niste usamljeni.

Džejms Bond Skyfall

Za njega je Ber Grilz malo dete: Džejms Bond | Foto: Profimedia

Agent 007 se u dosadašnja 23 filma iz čuvenog serijala iz svih mogućih i nemogućih situacija izvlačio s tek ponekom ogrebotinom, ali prvih sedam minuta filma "Skylaff", jednostavno, nije smeo da preživi.

Medicinski eksperti koji su gledali ovo ostvarenje rekli su za magazin "Total film" da, ako je već preživeo pogodak granate sa osiromašenih uranijumom, onda nikako nije mogao da ostane čitav i nakon pada s krova voza.


Oni su, kao prvo, pošli od municije s osiromašenim uranijumom. Takva municija se, naime, u normalnim okolnostima koristi za uništavanje, te bi pogodak takvim tanetom čuvenom tajnom agentu, zaključili su medicinari, razneli pluća i na licu mesta ga ubili. Da je nekim nerealnim čudom preživeo, imao bi drastično uvećan rizik od raka pluća.

Čak i da ima ludačku sreću i preživi takav napad, 007 bi imao velikih problema s infekcijom uzrokovanom vađenjem metka iz rane na ramenu, a poslednji deo uvodne scene filma, u kojoj s krova voza skače u reku, u takvom stanju bi jednostavno morao da ga ubije.

- Ili bi polomio kičmu, ili vrat - složni su medicinski eksperti koji dodaju da bi 007, da je nekim čudom i to preživeo, morao da se udavi u reci.

- Borba podrazumeva veliku i brzu potrošnju kiseonika, koji bi mu bio potreban da preživi reku. Da se, opet, nekim čudom i ne udavi, nakon svega toga bi zapao u hipotermiju umro bi od zime - zaključili su stručnjaci.

Naravno, Džejms Bond nije jedini filmski junak koji na velikom platnu preživljava situacije zbog kojih bi u realnom životu moraod a bude mrtav.


Medicinari se, naime, slažu da je čuveni detektiv Džon Meklejn, kog je glumio Brus Vilis, ne bi mogao da preživi sve one filmove u kojima je toliko ranjavan da je, jednostano, morao da iskrvari na smrt. Isti slučaj je i sa simpatičnim negativcima iz filma "Sam kod kuće", kojima bi oni silni nokauti morali da dođu glave.


- Marv i Hari bi bili ozbiljno onesposobljeni i veoma verovatno bi umrli od silnih povreda najviše pet do šest sati po završetku filma. Takođe bi i mali Kevim morao da podlegne povredana glave koje je zadobio kada je pao zbog pentranja po policama, i to nakon 35 minuta - složni su medicinski radnici.

Ipak, da nije sve baš toliko nerealno pokazuje i film "Izgnanik" ("Castaway"), u kojem Tom Henks glumi čoveka koji je nakon pada aviona dospeo na pusto ostrvo na kojem je uspeo da preživi potpunu golgotu. Ipak, i on bi imao čak 76 odsto šansi da pogine u avionskoj nesreći ili nedugo potom podlegne teškim povredama koje bi u njoj zadobio.

Poslednji komentari
  • Radoman Vreme: 10.04.2015 09:16h

    Naravno da ide niz stepenice jer se sa prednje strane vidi ivica gazista koja nadilazi vertikalu. Ista se nebi videla da je slikano sa druge strane tj.da maca ide ut stepenice.

  • Snezana Vreme: 10.04.2015 09:17h

    Ma macka verovatno lebdi. Posto ne zna da ide u rikverc.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP