Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

ISPOVEST MLADIĆA KOJI JE BIO U SATANISTIČKOJ SEKTI:

"Govorio sam da idem na kafu ili na trening, a onda bih otišao na crnu misu!"

Autor: Večernji.hr | 19.06.2014 - 15:31:00h | Komentara: 0

Ritualna silovanja, ubistva inicijacije, crne mise - samo su deo iskustva mladića koji tvrdi da je tri meseca bio član sekte u okolini Zagreba.

sekta ilustracija iz serije Todd And The Book Of Pure Evil

U zagrebbačkoj sekti ima puno tinejdžera / Ilustracija iz filma Todd And The Book Of Pure Evil | Foto: Profimedia

Svoju priču ispričao je za portal Provjereno, a do njega su došli u potrazi za 18-godišnjim Natanom Mirkovićem koji je nestao krajem februara.
'Tu noć kada je nestao moj život je stao. U mom životu više ne postoji ništa osim želje da ga nađem', kaže Natanova majka, Jarmila Manheim.
Vrlo dobar učenik grafičke škole nikada se nije s nastave vratio u Brezovicu gde je živeo s porodicom. Očajna majka svakodnevno je obilazila napuštena mesta u nadi da će naći sina, a kako policijska potraga nije davala rezultate, obratila se redakciji Provjerenog koja je uspela doći do neverovatnih podataka, pri čemu im je pomogao penzionisani policajac.
Satonističke molitve na Natanovom računaru, signal mobilnog telefona koji je poslednji put lociran u napuštenoj kapelici i svedočanstvo bivše devojke o Natanovim obredima inicijacije u sektu samo su deo detalja do kojih je dovela potraga. Ali i do mladića koji tvrdi da je tri meseca bio član satonističke sekte koja se povezuje s Natanovim nestankom.
Ekipi Provjerenog pokazao je prepisku s navodnim vođom sekte u kojoj mu on objašnjava da mora proći obred krštenja – žiletom izrezan znak obrnutog krsta na dlanu. Mladić, čiji identitet ostaje tajan, tvrdi da je dva puta nedeljno odlazio na crne mise na zagrebačka groblja.
"Ja sam vodio dvostruki život. Govorio sam da idem na kafu ili na trening, a onda bih otišao na crnu misu', kaže on. Na crnim misama bilo je puno maloletnika koje su zavodili obećanjima o raznim moćima, a upravo zbog njihovih godina nalazili su se u ranijim večernjim satima. "Ako je neke bilo strah, ponudili bi im džoint da se opuste", tvrdi mladić.
Međutim, upućeni stručnjaci, među kojima i psiholog Nebojša Buđanovac, tvrde kako nije reč o sektama, već o dobro organizovanom kriminalu gde su tinejdžeri tek obične marionete.
"Oni nisu dobili potpunu informaciju šta će se od njih očekivati kada uđu u sektu, nego su primamljeni određenim pričama, tajnim sastancima... što je, naravno, tinejdžere privuklo. A onda su se doveli u situaciju da preprodaju drogu, učestvuju u orgijama i slično", tvrdi Buđanovac.
Cela neverovatna priča biće večeras na hrvatskoj  televiziji, koja je uspela da poveže navodnog vođu sekte i nestalog Natana – obojica su bila u vezi s istom devojkom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP