Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

HTELI DA BUDE DEVOJČICA, ON IZRASTAO U DEČAKA

Greškom mu odsekli penis!

Autor: Ekipa Alo! | 18.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Bračni par Pem i Mark Kroford iz Kolumbije, u američkoj državi Južna Karolina, tužili su Ministarstvo za socijalna pitanja Južne Karoline, socijalne radnike i lekare zato što su odstranili muški polni organ bebi koja se rodila i s muškim i ženskim unutrašnjim polnim organima.

Operisan kad je  imao 16 meseci: M. C.  rođen i sa muškim i  sa ženskim polnim  organima

Operisan kad je imao 16 meseci: M. C. rođen i sa muškim i sa ženskim polnim organima

Dete, koje Krofordovi u postupku i razgovorima s medijima nazivaju M. C. kako bi zaštitili njegovu privatnost, usvojeno je nekoliko meseci nakon što su lekari, postupajući po instrukcijama socijalnih službi, hirurškim putem odstranili muške spoljne i unutrašnje polne organe, “dodelivši” joj ženski pol.


Dete je operisano kada je imalo samo 16 meseci, dok je bilo pod nadzorom socijalne službe, jer su biološki roditelji izgubili pravo starateljstva. Tužba je usledila tek ovog leta, kada je dete napunilo osam godina i požalilo se roditeljima da se ipak oseća kao - dečak!

Tuže ministarstvo  i lekare: Pem i  Mark Kroford

Tuže ministarstvo i lekare: Pem i Mark Kroford


M. C., koji je posle odsecanja muških genitalija vaspitavan kao devojčica, uvek se identifikovao sa dečacima. Nedavno je tražio da ga ošišaju kao dečaka i kupe mu mušku odeću. Lekaru je rekao da je dečak i da želi trenira sa dečacima u teretani.

U svojoj tužbi, roditelji su naveli da operacija sa medicinskog aspekta nije bila neophodna i da je njome M. C. lišen šanse da kao odrasla osoba donese odluku o tome da li će ostati takav kakav jeste ili se podvrgnuti operaciji.

Retko stanje
 

Interseksualnost je retko stanje koje se uočava ubrzo posle rođenja. Spoljni polni organ odojčeta nije izričito muški ili ženski. Bebine genitalije ne mogu da se formiraju kako treba ili dete može imati obeležja oba pola. Osim toga, spoljni polni organi ne moraju da se podudaraju sa unutrašnjim polnim organima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP