Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

“TERMINAL” UŽIVO

Hrvat zarobljen na aerodromu danima jer nema vizu! (VIDEO)

Autor: index.hr | 26.03.2015 - 17:14:00h | Komentara: 0

Dino Budimlić je 23. marta krenuo sa Filipina na Tajland ni ne sluteći da će zbog jedne administrativne greške ostati zarobljen na aerodromu danima.

Danima zatočen na aerodromu

Danima zatočen na aerodromu | Foto: Screenshot "Youtube"

Hrvatski državljanin poslednjih dana doživaljava svojevrsnu avanturu zarobljen na aerodromu na Filipinima. On je naime krenuo na Tajland ne znajući da mu je za ulazak u zemlju potrebna viza, a onda su počeli problemi.

Dino je na svom JuTjub kanalu opisao hronologiju događaja. Mladić kaže da je iz Manile krenuo put Tajlanda preko Malezije ubeđen da mu viza za Tajland nije potrebna. Da mu viza nije potrebna tvrdili su i u aviokompaniji sa kojom leti i pustili su ga da napusti zemlju. Kada je stigao na Tajland nije mogao da uđe u zemlju bez vize, a zaposleni na aerodromu su mu se smejali i rekli da može da traži odštetu od aviokompanije.
Kako bi pokušali da reše problem, aviokompanija je organizovala da se dino vrati u Kuala Lumpur ubeđujući ga da će tamo dobiti vizu za Tajland nakon čega će moći da se vrati u Bangkok. Međutim kada je sleteo u Kuala Lumpur počeli su novi problem.

- Označili su me oznakom NTL (ne sme sleteti) i želeli su da me zadrže na terminalu pre nego što me pošalju natrag u grad iz kog sam prvobitno krenuo, u Manilu, rekao je Dino.

Nakon što im je ispričao za muke koje su ga snašle, Dino je otputovao u Manilu iste večeri, međutim ni tamo mu nisu dozvolili ulazak u zemlju.

- Rekli su mi da ne mogu ući u zemlju jer piše da sam otišao sa Filipina s vizom. Potom su mi savetovali da odletim negde gde će me prihvatiti i onda se vratiti da bih mogao da uđem u zemlju iako zapravo, papirološki, nikada nisam ni napustio Filipine. Proveo sam još jednu noć na terminalu, spavao sam svega tri, četiri sata.

Dino kaže da je kasnije saznao da ga na aerodromu vode pod šifrom “Section 29” što ustvari znači “karta bez povratka”, međutim mladić sa aerodroms ne može ni da mrdne jer mu je aviokompanija uzela pasoš.
U ambasadi Hrvatske su Dinu rekli da ne mogu da se mešaju u zakone druge države, a na aerdromu su mu udelili jedan krevet da bi imao gde da spava. U međuvremenu Dina su stavili na crnu listu za ulazak na Tajland, aviokompanija više ne želi da sarađuje, a mladić i dalje na aerodromu čeka da u Ambasadi učine nešto da mu pomognu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP