Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

NOVITET

Ide kao alva: Pojavio se elektronski džoint!

Autor: Tanjug | 23.06.2014 - 09:22:00h | Komentara: 2

Nakon elektronske cigarete, na redu je došao i elektronski džoint, ideja koja je potekla, kako se i moglo očekivati, iz Holandije.

Naime, holandska kompanija E-Njoint BV je razvila i proizvela prvi elektronski džoint na svetu.

Elektronski džoint

Elektronski džoint

Prema pisanju milanskog lista “Korijere dela sera”, radi se o jednokratnom proizvodu namenjenom žurkama, muzičkim dešavanjima, barovima, klubovima i drugim sličnim okupljanjima.
Trenutno se proizvodi 10.000 jednokratnih elektronskih džointova dnevno koji se mogu kupiti širom Holandije na kioscima i prodavnicama duvana, a uskoro i u ostatku Evrope.
Sličan pravom džointu po dizajnu, E-Njoint je potpuno legalan jer ne sadrži psihoaktivnu supstancu THC, niti duvan, kao ni nikotin. Prodaje se po ceni od 9 evra u šest različitih voćnih mirisa.
Firma E-Njoint BV planira da u budućnosti proizvede i pravi elektronski džoint koji će korisnik moći da puni tečnim kanabisom. U pregovorima je i sa izraelskom kompanijom Tikun Olam, koja se bavi uzgojem terapeutskog kanabisa, kako bi elektronski džoint postao medicinsko pomagalo, namenjeno pacijentima u terminalnoj fazi bolesti.
- Holandija je poznata u svetu kao tolerantna i liberalna zemlja u pogledu lakih droga, a uvođenje ovog novog proizvoda predstavlja jasnu poruku: sve je okej dok ne smetate i ne ugrožavate druge i ostajete u okviru zakonski propisanih okvira – kazao je generalni direktor holanske kompanije Meno Kontant.
- Ovo je san svakog proizvođača. Prodaja se odvija brzinom svetlosti i bez naročite reklame. A niko ne treba da brine jer ono što mi radimo nije kriminal – dodao je on.
Poslednji komentari
  • bez broja Vreme: 23.06.2014 11:55h

    korisnik moći da puni tečnim kanabisom.- ne sadrži psihoaktivnu supstancu THC, niti duvan, kao ni nikotin.--- ali KANABIS SADRZI xD to te isto malo obrljavi

  • nedjo Vreme: 24.06.2014 06:08h

    svaka cast inovatori

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP