Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

NARKOMANI DOSKOČILI SVE TEŽOJ EKONOMSKOJ KRIZI

Inficiraju se HIV-om zbog socijalne pomoći!

Autor: Ekipa Alo! | 27.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Očajničke mere u očajnim vremenima! Svetska zdravstvena organizacija (SZO) objavila je šokantno otkriće da se polovina narkomana u Grčkoj koja ima HIV namerno zarazila virusom koji izaziva sidu zbog socijalne pomoći!

Tokom 2011. u Grčkoj  se HIV-om inficiralo 245 narkomana

Tokom 2011. u Grčkoj se HIV-om inficiralo 245 narkomana | Foto: Nebojša Marković

Prema zakonu, svaki oboleli od smrtonosne bolesti u Grčkoj dobija pomoć od 700 evra mesečno. U izveštaju SZO navodi se da su u Grčkoj tokom 2010. otkrivena 22 narkomana zaražena HIV-om, dok se njihov broj u 2011, kada je počela ekonomska kriza, popeo na čak 245!

Istraživanje je pokazalo da se čak polovina narkomana namerno inficirala. Osim novčane pomoći, zaraženi narkomani u Grčkoj imaju pravo i na programe za lečenje. Evropska unija finansira “mesto za drogiranje”, gde narkomani mogu slobodno da uzimaju drogu, a koje je prvo takve vrste otvoreno u Atini. Narkomani dobijaju i manje novčane iznose kako bi se vraćali, odnosno kako bi se drogirali na sigurnom i osigurali podatke za anonimno istraživanje. Njima je obezbeđeno i besplatno testiranje na HIV.

Ekonomska kriza koja već poslednjih nekoliko godina potresa Grčku dovela je i da porasta broja samoubistava, navodi se u sveobuhvatnom istraživanju SZO. Između 2007. i 2009, broj samoubistava je porastao za 17 odsto. Broj samoubistava je za dodatnih 25 odsto porastao 2010. Nezaposlenost u Grčkoj je trenutno 26,9 posto. Vlasti u Atini se očajnički trude da spreče haos u zemlji. Hronično praznu državnu kasu pokušavaju da napune povećanjem poreza na nekretnine, koji je ove godine čak osam puta veći u poređenju sa 2009. godinom, piše dnevnik “Katimerini”.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP