Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

STRAVIČNO OTKRIĆE TAJNE MUMIJE

Inke su opijale i drogirale
decu pa ih žrtvovali! (VIDEO)

Autor: Ekipa Alo! | 30.07.2013 - 12:01:00h | Komentara: 1

Da, dobro ste pročitali naslov, Inke su žrtvovale decu. Onu decu koju su izabrali za žrtve mesecima su drogirali alkoholom i lišćem koke i tako ih pripremali za smrt. Ovu brutalnu i frapantnu činjenicu dokazao je međunarodni tim naučnika koji je proučavao 500 godina stare mumije troje dece koje su pronađene 1999. u blizini vulkana Lulailako, visokom 6739 metara, na granici Argentine i Čilea.

Mumija Inka

Devojčica je imala 13 godina kada su je žrtvovali / Foto: Reuters

Zaključke studije sada su objavili u magazinu "Proceedings". Inke su verovale da stanje opijenosti vodi prema duhovnosti. Naučnici su zahvaljujući uzorcima kose došli do zaključka kako su Inke decu pripremale za žrtvene rituale.

Dokazali su da su Inke devojčici staroj 13 godina godinu dana pre smrti promenili ishranu. Pretpostavlja se da su je tada izabrali za žrtvu i da su joj davali lišće koke i alkohol koji su dobijali od kukuruza. Devojčica je bila najstarija od pronađenih mumija.

Nisu pronađeni tragovi koji bi pokazivali da je devojčica ubijena nasilnom smrću pa se pretpostavlja da su deca ostavljena da se smrznu. Uz mumije koje su dobro očuvane, pronađeno je zlato, srebro, kipovi, tekstil i lonci u kojima se verovatno nalazila hrana, piše Dejli Mejl.

Poslednji komentari
  • Atahualpa Vreme: 03.10.2014 05:06h

    Simpatičan naslov, ali ... Carstvo Inka se prostiralo od Ekvadora do Argentine i na tom ogromnom prostoru su pored Inki, živeli i mnogobrojni drugi narodi koji su bili u sastavu carstva, ali u vazalnom položaju. Mnogi od njih su morali da prihvate religiju Inka, ali su bili slobodni da praktikuju i svoje običaje. Dakle tri pronadjene žrtve ritualnog ubijanja, na krajevima granice carstva, gde je svako omanje pleme imalo svoje običaje nikako ne može biti dovoljan razlog da napišete : "Inke su opijale i drogirale decu pa ih žrtvovali!"

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP