Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

STRAŠNO!

Ispovest majke alkoholičarke: Prodala sam ćerku zbog pića!

Autor: jutarnji.hr | 30.08.2013 - 10:40:00h | Komentara: 0

Britanka Džilijen Mekferlajn, u ekskluzivnom intervjuu koji je dala novinarki Alison Smit Skjur, priznala je da se pre šest godina, odrekla svoje ćerke kako bi mogla više da uživa u opijanju. Iako joj je njena ćerka Sara, nakon što se ona izlečila od alkohola, ponovo vraćena, bivša alkoholičarka ne može da se odupre velikoj griži savesti. Džilijen u svom interjuu pričala o svom iskustvu sa alkoholom, i o tome kako se sada posle svega oseća.

Džilijen Mekferlajn

Ne može da veruje koliko je bila sebična: Džilijen Mekferlajn

“Moja ćerka Sara imala je samo pet godina kada su mi je uzeli, i slika njenog lica izobličenog od straha ostaće mi doživotno urezana u pamćenje. Pružala je ruke prema meni i dozivala me, ali ja nisam ni pokušala da je umirim.

Umesto toga, na brzinu sam spakovala njenu omiljenu plišanu igračku, pidžamu iotalu garderobu, samo kako bi je što pre odveli.


Imala sam divan dom, uređen vrt i lagodan život. Moj ormar bio je pun odeće, a Sara je imala gomilu igračaka. Ali bila sam alkoholičarka koja bi dnevno popila celu bocu votke i još jednu bocu crnog vina.

Zamolila sam ljude iz centra za socijalni rad, da odvedu Saru da živi sa ocem u Italiji i bilo je takvo olakšanje gledati je kako odlazi. Delom, jer sam joj željela bolji život,ali najviše zbog toga kako bi mogla na miru da se opijam.


Sada kada sam već tri godine trezna, ne mogu da verujem koliko sambila sebična. Međutim, najneverovatnije je to da je Sara, koja sada ima 11 godina, ponovo u mom životu. Kada joj se izvinim, ona mi kaže 'Mama, bila si bolesna'. Njena zrelost i bezgranična ljubav je ono zbog čega me je još više sramota.
 

Sa 19 godina postala sam stjuardesa, a alkohol je bio deo svakodnevnice kabinskog osoblja. Odsedali smo u luksuznim hotelima, večerali po restoranima i družili se uz alkohol. U srednjim dvadesetim im bila sam ovisna. Morala sam imati uvek sa sobom flašu votke, u slučaju da sletimo u neko mesto gde ne mogu da kupim alkohol.


Nakon 17 godina bila sam umorna od letenja i prihvatila sam posao u telekomunikacijskoj kompaniji. Tada sam upoznala bivšeg supruga i zatrudnela.
U trudnoći nisam pila, a kad se Sara rodila uživala bih u pokojoj čaši vina. Ali tada je suprug počeo češćeda odlazi na svoja poslovna putovanja, a mojih nekoliko čaša pretvorilo se u flašu. Naš brak se raspao kada je Sara imala četiri godine.
Počela sam Saru da ostavljam kod svoje mame kako bih mogla da se napijem. Ona me je molila da prestanem, ali ja je nisam poslušala.
Često sam pijana vodila Saru napolje, a kada bih pokušala da joj pomognem da uradi domaći zadatak, moje ruke nisu prestajale da se tresu.

Trošila sam 175 funti nedeljno, a kada bih potrošila sve novce, krala bih. Bila sam dobro obučena i čuvari nikad nisu posumnjali da sam nešto ukrala.
Moja majka se razbolela od raka i više nije moglada čuva Saru. Glava bi mi pucala od mamurluka kada bih je ujutru vodila u školu. Shvatila sam da nešto mora da se promeni, i da Sara mora nekako da ode kako bih mogla da nastavim da pijem.

Napisala sam suprugu pismo i priznala mu svoju ovisnost. To pismo nikada nije stiglo do njega. On je promenio adresu i broj telefona i nisammogla da ga dobijem, pa sam se obratilacentru za socijalni rad.
Bio je to monstuozni čin. Sara su odveli u dom, dok nisu proverili da li moj suprug dovoljno dobar da se brine za nju. Nakon nedelju dana odveli su je u Italiju.

Tri meseca nakon toga moja majka je umrla, a ja sam pila dok se nisam onesvestila. U naredne dve godine nisam ni jednom videla Saru. Proganjala me je činjenica da sam izgubila svoju ćerku.
Pila sam i pila i tako ubijala prazninu koju sam osećala. U februaru 2010. probudila sam se i nisam moglada gutam. Tada sam posetila doktora. Testovi su otkili da imam cirozu jetre i probleme s bubrezima, plućima. Bila sam na korak do smrti, međutim bila sam u takvoj depresiji da me je bilo baš briga za sve. Doktori su se borili za moj život. Sljedećih 11 meseci provela sam manje-više u bolnici. Žudela sam za svojom ćerkom i nakon terapije uvidela da alkohol nije odgovor.
U julu 2011. bila sam trezna i prvi put sam stavila svoju ćerku na prvo mesto. Nazvala sam supruga i rekla da dolazim da je vidim, nakon tri godine.
- Mama gde si bila do sada? - upitala me je, a trenutak kada me zagrlila iscielio je moje srce.
U Italiji je bila srećna, imala je nove prijatelje isavršeno znala jezik, ipak šest godina nakon što sam je napustila, odlučila je da mi se vrati.
Sa 48 godina, dobila sam novu životnu priliku. Neverovatan je to nastavak priče, jer znam da sam trebala već biti mrtva."
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP