Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

POTRESNO

Italijan koji pati od stravične bolesti: Osetio sam jedinu ljubav od pape Franje! (VIDEO)

Autor: S.S. | 19.11.2013 - 10:58:00h | Komentara: 0

Vinćo Riva (53) iz Italije boluje od neurofibromatoze, a jedinu ljubav je, kako kaže, osetio kada ga je papa Franjo zagrlio i poljubio.

papa franja

Dirljivi zagrljaj | Foto: Screenshot "You tube"

Neurofibromatoza se u najvećem broju slučajeva javlja kao uzročnik genetskih predispozicija sa autozomno-dominatnim nasleđivanjem. Na Vinćovoj koži ova bolest se ispoljava u vidu tumora na koži, u vidu grudvica, koje nisu kancerogene. Postoje dva tipa ove bolesti, a on ima prvi tip koji utiče na sve ćelije porekla nervne cevi. Lek za neurofibromatozu još uvek ne postoji i svo lečenje je usmereno ka ublažavanju toka bolesti i smanjenje simptoma. Moguće je i lasersko uklanjanje deformacija na koži, a u lečenju učestvuju neurolog, neurohirurg, plastični hirurg, dermatolog, ortoped, oftamolog, otorinolaringolog i pedijatar. Sa neurofibromatozom životni vek je skraćen u proseku za 15 godina u odnosu na zdrave osobe.


Ranije ovog meseca fotografija, na kojoj papa Franjo ljubi Vinću na Trgu Svetog Petra u Rimu, obišla je svet.

U intervjuu za "Daily Mail" ovaj Italijan otkriva da mu je tokom susreta sa papom srce kucalo tako brzo da je mislio da će umreti.

"Tokom zagrljaja sa papom sam se osetio kao u raju. On nije čak ni razmišljao da li da me zagrli. Nisam zarazan, ali on to nije znao. I ipak je to uradio. Milovao me je po celom licu, i dok je to radio osetio sam jedinu ljubav. Kada je hteo da priđe bolesnim ljudima, prišao mi je sisavši sa oltara, i prihvatio bez ijedne reči. Osetio sam kako mi srce napušta telo", opisuje Vinćo dirljiv momenat.

"Bio je potpuno tih, ali nekada možete reći više kada ne kažete ništa. Prvo sam poljubio njegovu ruku a onda me je on milovao po glavi i ranama. Onda me je snažno zagrlio ljubeći mi lice. To je sve trajalo oko jedan minut, ali za mene je bilo kao večnost."

Sa njim je bila i njegova ujna katerina Loto (68). Kada su se vraćali kući on je bio toliko uzbuđen i njegovo srce je bilo toliko ubrzano da joj je rekao: " Ovo će me ubiti".

Vinćo Riva živi sa sestrom Morenom (43), koja takođe pati od neurofibromatoze, u Vićenci. Imao je dosta operacija srca, grla i očiju i nekada ima problema sa disanjem. On ima i otvorene rane na nogama koje krvare na njegovu odeću i uvek se probudi krvav.

Morena ima blaži oblik bolesti, a oboje su neurofibromatozu nasledili od majke koja nije imala simtome sve dok nije dobila decu.

Kod Vinća simptomi su počeli da se javljaju nakon petnaeste godine, a bolne "grudvice" su mu prekrile celo telo. Zbog deformacije na stopalu teško hoda, ali na posao ide biciklom. Radi u fabrici keramike.

Njegova majka umrla je kada je imala 81 godinu, a njemu su doktori predvideli da će živeti do tridesete.

Vinćo nije imao devojku od kada je bio vrlo mlad i tada mu je slomljeno srce. Uprkos tome on obožava da čita ljubavne romane i poznat je po tome da voli da donosi cveće medicinskim sestrama u klinikama u kojima se leči.

Riva kaže da bi voleo da upozna ženu koja pati od iste bolesti kako bi sa njom bio u vezi. Takođe, jako ga potresa kada ga se ljudi plaše na ulici i ne daju mu da sedi sa njima u autobusu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP