Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

SINDROM CELIBATA

Japanci toliko mrze seks da već ugrožavaju celu svetsku ekonomiju!

Autor: Guardian | 25.10.2013 - 09:54:00h | Komentara: 0

Japance zahvata tako masovan otpor prema romantici da su tamošnji mediji skovali izraz za taj fenomen - sekkusu shinai shokogun, "sindrom celibata" piše Gardijan. U Japanu jako opada broj sklopljenih brakova, još više opada broj dece rođene u braku a najviše opada japanski interes za seks. To, međutim, nije priča o nama često nejasnoj japanskoj kulturi i trendovima, već o globalnoj ekonomiji.

Japanke

45 posto žena i 25 posto muškaraca prezire seksualni kontakt!

Japan je treća najveća ekonomija na svetu, jedna od ključnih trgovinskih veza u svetu i značajan faktor u mnogim svetskim ekonomijama.

Japan je vlasnik skoro jednakog iznosa američkog duga kao i Kina. Jedan je od glavnih američkih trgovinskih partnera. Japanska ekonomija već je u velikoj krizi, dovoljno velikoj da ugrozi i druge zemlje. Najveći uzrok nevolji je japanska demografija: Japanci ne rađaju dovoljno dece, ne zanimaju ih veze ni brak.

Stašno visok broj Japanaca smatra da je seks neprivlačan, 45 odsto žena i 25 muškaraca u dobu od 16 do 24 godine "nisu zainteresovani ili preziru seksualni kontakt". Više od polovine Japanaca nije u vezi ili braku, 49 odsto su žene, 61 odsto su muškarci u dobu od 18 do 34 godine.

U svakoj starosnoj grupi postotak muškaraca i žena koji nisu ni u kakvoj vezi stalno raste od 90tih.

Više od trećine Japanaca u reproduktivnom dobu kažu da nikad nisu imali seksualni odnos, 39 odsto žena i 36 odsto muškaraca u dobu od 18 do 34 godine tvrde da su nevini i ta brojka je stabilna već deset godina.

Japanski institut za stanovništvo predviđa da žene u ranim 20tima imaju samo 25 odsto šanse za udaju i 40 odsto šanse da nikad neće imati dete.

Trendovi su uočeni još 2006, kada su se žene počele žaliti na soshoku danshi "muškarce biljojede" kako nazivaju muškarce nezainteresovane za seks.
U Japanu je izrasla cela industrija koja muškarcima pomaže da započnu romantične veze i reše se usamljenosti, ali rezultati su slabi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP