Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

POTRESNO!

Još nema pet godina, ali je spreman da umre! (VIDEO)

Autor: index.hr | 17.08.2013 - 20:47:00h | Komentara: 1

Maleni Nkaitole, dečak iz Kenije, je jedan od mnogobrojne dece u Africi koja nemaju vodu za piće zbog čega svakog dana umire 4.100 dece, mlađe od pet godina.

Zbog nedostatka vode, možda ne doživi šestu godinu: Maleni Nkaitole

Zbog nedostatka vode, možda ne doživi šestu godinu, ali je dobio prvi poljubac: Maleni Nkaitole | Foto: waterislife.com

Pomislili biste da je četvorogodišnjak premlad da bi imao spisak želja koje želi da ispuni pre smrti, ali ovaj kenijski mališan ga ima.

POMOZIMO!

Tokom dva minuta, četvorogodišnji Nkaitole po prvi puta napušta svoje selo i odlazi na putovanje na kome će učiniti sve ono što je oduvek želeo. Na njegovoj listi želja su jednostavne stvari poput vožnje brodom, prvog poljupca, posete okeanu. Tu su i neke zahtevnije želje poput pobediti najbržeg čoveka, igranje fudbala na nacionalnom stadionu... Organizacija prikuplja i novac od svih koji žele da pomognu i mole sve koji ih podržavaju da na Tviteru podele ovaj video sa hashtagom #5YearsToLive.

U Africi svakodnevno umre blizu 4.100 dece, jedno od petoro, mlađe od pet godina zbog nedostatka vode. Mladom Nkaitoleu su tek četiri godine, ali on dobro zna šta u životu želi da radi. Nkaitole je želeo da leti, doživi prvi poljubac, pobedi Juseina Bolta u trci i da ispuni još nekoliko "dečačkih" snova.

Water is Life" odlučila je da skrene pažnju javnosti na ogroman problem smrtnosti dece u Africi zbog nedostatka pitke vode pa je snimila video u kome ispunjava svaku želju malog Nkaitolea kako bi barem jedno od mnoge kenijske dece doživelo lepe i nezaboravne trenutke koje ostatak sveta uzima zdravo za gotovo.
"Idem u avanturu", rekao je Nkaitole. "Putovanje kroz Keniju... radiću stvari koje sam oduvek hteo", dodao je i uputio se na izlet koji velika većina njegovih sunarodnika i vršnjaka neće doživeti.
Širom planete Zemlje čak 780 miliona ljudi nema pijaću vodu i jako je velik rizik da će smrtno oboleti pre nego što uopšte dobiju šansu za život.


Tagovi:

Poslednji komentari
  • srki Vreme: 18.08.2013 12:32h

    Strasno, jadnicak.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP