Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

DRAMA

Jurili prase u avionu!

Autor: Nina Gavrilović | 17.08.2012 - 14:32:00h | Komentara: 0

Kada se tokom leta nešto neočekivano desi, stjuarti i stjuardese koji krstare širokim nebeskim prostranstvima prinuđeni su da rade sve i svašta.

Prase u avionu

Prase u avionu | Foto: NN

 U prostorijama Vazduhoplovnog saveza Srbije „Alo!” je imao priliku da upozna dvoje iskusnih svetskih putnika kojima ne manjkaju avanture sa radnog mesta - od porađanja putnica, do jurenja prasića!

- Ništa ne menja čoveka kao putovanja - započinje priču Nebojša Čović, stjuart u penziji.

Svi padaju na uniforme

Nebojša Čović se sa setom seća starih vremena, kada je u svakom trenutku letelo po 200 članova posade, a danas je, kako kaže, stjuarta sve manje. U uniformi su, dodaje, uživale i stjuardese, ali i muške kolege, a dame su, bez obzira na kontinente, uvek padale na njih. 
- Dame su oduvek volele muškarce u uniformi. Ranije su se malo teže razlikovale uniforme pilota i stjuarta, a mi se nismo žalili - kroz osmeh nam je odao Nebojša.

- Najviše pamtim put u Peking. Kina se tada tek otvorila i bila potpuno drugačiji svet, kao da sam sleteo u novi život - priča nam on dok maše prijateljici.

- Evo i stjuardese! - upoznaje nas Nebojša sa bivšom koleginicom.
- Letenje? Ma to je fantastično - pridružuje nam se Ana Rolinger, koja je ceo radni vek provela u avionu.
- Svaki let se razlikuje, to vam je jedan veliki paket pun neverovatnih situacija. Uvek ću pamtiti jedan let za Singapur. Neki baka i deka su pošli da posete sina i poneli mu kolače, piće, sve po protokolu, pa, naravno, i prase! Mi smo mislili da je pečeno, a oni su ga samo napili i uspavali. Usred leta prase se probudi i počne da trči po avionu, a mi u šoku, ne znamo gde ćemo pre! Trči, smiruj putnike, hvataj prase! - smeje se Ana tvrdeći da takav život mogu da razumeju samo oni koji su ga iskusili i dodaje da ni porođaji u avionu nisu bili retki.
- Dešavalo se da putnica dobije trudove, a tada nema drugog da reaguje, morate vi. Tačno se znalo, kolega Rakočević je bio najbolja babica - kaže Ana i otkriva da je tokom leta, ipak, najviše volela gromove.
- Zamislite, eto, u vazduhu ste, a okolo grmi, pa vam se čini obasjan je ceo svet! - opisuje ona uz uzdahe.
Ipak, i Nebojša i Ana slažu se da rame uz rame sa lepim trenucima ide i opasnost. On se seća jedne posebno rizične situacije.
- Sedeo sam u kabini i pio kafu kada sam osetio naglo propadanje. Kafa mi je poletela iznad šoljice, bilo je baš gusto, kao u nekom filmu - priseća se on i dodaje da se, srećom, samo na tome završilo.
Uprkos svemu, oboje kažu da ništa ne bi menjali.
- Ovo je najbolji posao na svetu! Ponovo da sam se rodila, isto bih uradila, kao i verovatno sve stjuardese. Mi ostajemo iste, znate, samo se generacije menjaju - kaže ona. 

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP