Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

NEVEROVATNO

Kako preživeti u
velikom gradu

Autor: N.G. | 18.10.2012 - 11:46:00h | Komentara: 1

Kaj Hašimoto iz Njujorka odeću pere na ruke, ispunjava on line testove kako bi dobila poklone i popustem učestvuje u medicinskim istraživanjima, koristi besplatne uzorke.

Kontejner je njena kuhinja - Kaj Hašimoto

Kontejner je njena kuhinja - Kaj Hašimoto | Foto: TLC

Kaj nije kupila toalet papir već celu deceniju, a hrani se isključivo iz kontejnera! Ipak, ona nije beskućnica, već samo ekstremni štediša, tvrdi britanski “Dejli mejl”.

Umesto papira koristi sapun - Kaj Hašimoto

Umesto papira koristi sapun - Kaj Hašimoto | Foto: TLC

U sledećih godinu dana Kaj planira uštedi neverovatnih 250. 000 dolara, a u emisiji na kanalu TLC, otkrila je formulu svoje štednje!
Neki od trikova su to što koristi sapun kako bi se oprala nakon nužde, učestvuje u medicinskim ogledima, sama se šiša, ručno pere odeću istovremeno se tuširajući, a na posao ne ide metroom nego pešice!

Tušira se i pere odeću istovremeno - Kaj Hašimoto

Tušira se i pere odeću istovremeno - Kaj Hašimoto | Foto: TLC

Jedno istraživanje na kome je bila “zamorč” obezbedilo joj je pet godina besplatne kontracepcije!
Hašimoto nije nezaposlena, naprotiv! Ona radi kao računovođa u Harlemu, gde živi u sopstvenom stanu koji je otplatila za samo devet meseci.
“Uvek sam bila skromna, ali prešla sam u ekstreme nakon 2000. godine kada je došlo do kraha internet kompanija. Ni jedan posao nije zagarantovan, tako da živim kao da bilo kog trenutka mogu dobiti otkaz”, objasnila je Kaj.

Zna sve cake - Kaj Hašimoto

Zna sve cake - Kaj Hašimoto | Foto: TLC

Njena tajna je što zna gde da traži hranu, a ova neobična žena čak tri puta nedeljno odlazi u elitni deo Velike Jabuke, Aper Ist Sajd, gde je, kako kaže “raj za prikupljanje” odbačenih životnih namirnica.
“Stanovnici bogatih delova grada često očekuju da proizvod koji kupe bude savršen pa prodavnice za bogataše mnogo toga bacaju iako su stvari cele i iskoristive. NjuJork može biti najskuplje mesto za život, ali i najjeftinije ako znate kako da nadmudrite sistem - rekla je Kaj.
Poslednji komentari
  • Marinko Vreme: 18.10.2012 12:27h

    To je tačno, u bogatim gradovima se bacaju vredne stvari, a ljudi koji imaju malo veštine i znanja mogu da naprave čuda. Evo čak i u našoj siromašnoj Srbiji ima "neispravne" tehničke robe, npr. radio budilnici, stari kompjuteri, monitori, stari mobilni telefoni namenjeni reciklaži, koji sasvim lepo mogu da se poprave i služe svrsi. Stari pentium3 je idealan sa reinstaliranim linuxom za internet, muziku, filmove, kancelariju, pa čak i 3D igrice. A nadobudni BGradjani i NSadjani ih bacaju na reciklažu i kupuju najskuplje i3 i i5 konfiguracije, bogu - plakati. Jedino hrana iz kontejnera je malo previše za sada, ali nikad ne reci nikad, kad glad zakuca na vrata...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP