Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

SAZNAJTE I KLONITE IH SE

Koje zemlje su
najopasnije za turiste?

Autor: A.O. | 03.04.2013 - 12:38:00h | Komentara: 0

Napadi koji su se nedavno dogodili u Brazilu i Indiji pokrenuli su pitanja o bezbednosti tih zemalja. Ovo su mesta koja bi trebalo da izbegavate ili budete oprezni ukoliko ih posetite.

Indija

Incidenti u Indiji su sve češći | Foto: Reuters

U martu, u indiskoj saveznoj državi Majda Pradeš silovana je od strane više muškaraca žena iz Švajcarske dok je kampovala u šumi sa suprugom posle dana biciklizma.

Na pozantoj plaži Kopakabana takođe je silovana američka turistkinja koju su napala tri muškarca.
Incidenti su sve češći. U Brazilu, sliovanja su najnoviji dokaz da zemlja ima veliki problem sa seksulanim napadima. Prema izveštajima došlo je do porasta seksulanog zlostavljanja za čak 150 odsto od 2009. godine, pa se postavlja pitanje o spremnosti Brazila za Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre.
U najnovijem istraživanju 1200 turističkih agencija širom Indije, otkriveno je da je broj dolazećih tursita u zemlju opao za 25 odsto od decembra, a žena- putnika za 35 odsto. To nije iznenađujuće, jer rezultati pokazuju da nasilje i drugi napadi zastrašuju turiste.

Opasna područja

Postoje zemlje koje bi bilo poželjno da izbegnete / *Kliknite za uvećanja

Dakle, Brazil je zemlja koju bi trebalo da strani putnici izbegavaju ili da budu oprezni kada je posete, dok se posetiocima u Indiji savetuje da izbegavaju konfliktne oblasti.
Posebno bi trebalo da obratite pažnju ako želite da posetite Džamu ili Kašmir.
Sva putovanja u pograničnim oblastima Manipur i Nagland, kao i oblasti u neposrednoj blizini granice sa Pakistanom. Izbegavajte i granično područje između Bangladeša i Asame zbog pobuna.

Opasnost od silovanja se ne pominje, možda zato što su seksulani napadi na turiste retkost kada je Indija u pitanju.

Mapa upozorenja

Mapa upozorenja

Mapa upozorenja koja je na snazi od prošle godine pokazuje da je žarište u Severnoj Africi, na Bliskom istoku i u nekoliko okolnih azijskih zemalja kao što je Severna Koreja.


Ipak, SAD lista uključuje popularne turističke destinacije kao što su Izrael, gde se posetioci upozoravaju da izbegnu pojas Gaze i Zapadne obale i Meksika. Nije jasno zašto se Brazil nije našao na listi "opasnih zemalja" jer je prema statistikama UNDOC-a, zemlja koja ima najvišu stopu ubistava po glavi stanovnika.
U svetlu nedavnih događaja , biće zanimljivo videti da li će postojati izveštaj koji će pokazati pad turizma u Brazilu u narednih nekoliko meseci. Ipak, jedna stvar koja je zajednička mapama upozorenja i u Kanadi i u Americi je da se ponekad, strašne stvari događaju nevinim turistima bez obrira na to gde se oni nalaze.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP