Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

NEODGOVORNO!

Kopilot nestalog aviona voli razuzdane zabave u kokpitu! (VIDEO)

Autor: A.O. | 12.03.2014 - 11:40:00h | Komentara: 1

Agonija traje već pet dana: Malezijska vojska je demantovala da je pronašla avion. Svedok sa severoistoka Malezije tvrdi da je video "jaku svetlost kako brzo pada".

pilot

Kopilot nestalog aviona Farik Abdul Hamid (27), prema pisanju nemačkog Bilda, često je u kokpitu imao posete. Tako su sada u javnost procureli snimci iz 2011. godine kada je Hamid u kokpitu pušio i flertovao sa dve putnice iz južne Afrike. Devojke su u kokpitu navodno bile tokom celog leta od Tajlanda do Australije. Čak i prilikom poletanja i sletanja.

Hamid i njegov kolega su se i fotografisali sa njima tokom leta. Na Twiteru se pojavila i fotografija Hamida i Ričarda Kvesta, voditelja CNN-a, koja je takođe snimljena u kokpitu.

U kompaniji Malezija Erlajnz su rekli da su šokirani. Kažu kako je takvo ponašanje u pilotskoj kabini strogo zabranjeno. Hamid je zaposlen u ovoj kompaniji od 2007. godine.


Još nema traga nestalom avionu, traže ga i na kopnu

Čelnik malezijskih vazduhoplovnih snaga Rodzali Daud odbacio je tvrdnje koje su se u utorak pojavile o tome da je vojni radar uočio nestali avion.

Neki mediji su javljali u utorak kako je vojska pronašla avion daleko od njegove planirane rute. Ipak, šef vazduhoplovnih snaga kaže da je moguće da je avion skrenuo s putanje, kao i da je pokušao da se vrati u vazdušnu luku, javlja BBC.

Kineske vlasti najavile su da će potragu proširiti i na kopno. Šef civilnog vazduhoplovstva najavio je da će Kina u potragu uključiti još dva aviona koji će nadletati kopno u potrazi za ostacima nestalog aviona. Kina je rasporedila i deset svojih satelita koji bi trebalo da pomognu u potrazi. Sateliti se kontrolišu iz baze Ksian na severu zemlje, a koristiće visoku rezoluciju i druge tehnologije kako bi "pomogli u potrazi i operacijama spašavanja aviona".

Avion na letu MH370 u kojem je bilo 239 putnika nestao je u subotu, a od onda mu se gubi svaki trag. U potragu za nestalim avionom uključile su se mnoge zemlje, a porodice putnika već su se pripremile na najgore.


Sumnja u terorizam je sve manja

Iz Interpola su u utorak kazali da su sumnje u povezanost s teroristima sve manje, piše CNN.

Prema informacijama koje su sakupili malezijski istražitelji, nijedan dokaz ne upućuje na to da su dvojica putnika s ukradenim pasošima povezani sa terorističkim organizacijama. Jedan od njih, navodno je putovao u posetu majci u Nemačkoj.


Pojavili se i svedoci pada aviona?

Alif Fathi Abdul Hadi (29) živi na krajnjem severoistoku Malezije i tvrdi da je u noći na subotu u 1.45 sati po lokalnom vremenu na noćnom nebu video "jaku svetlost kako velikom brzinom ide prema dole", odnosno prema Južnom kineskom moru, nad kojim je u 1.41 sata iste noći na radaru poslednji put viđena misteriozno nestala letelica.

S obzirom na Alifov položaj iz kojeg je video spomenutu svetlost, ako je to zaista bio Boing 777 s 239 putnika i članova posade, onda je avion bio barem nekoliko kilometara severnije od svoje zacrtane rute, kojom se kretao iz Kuala Lumpura prema Pekingu.

Porodice nestalih putnika sve su nestrpljivije.

Poslednji komentari
  • jojo Vreme: 12.03.2014 18:55h

    da se ne radi nešto iza zavese kako bi se skrenula ljudska pažnja na nešto treće.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP