Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

NIKO NE ZNA ŠTA JE

Misterija u Amazonu: Minijaturne bele kule na drveću zbunjuju naučnike! (FOTO)

Autor: Blic.rs | 05.09.2013 - 19:35:00h | Komentara: 0

Misteriozne majušne strukture koje je na drveću u peruanskom delu delte Amazona otkrio Troj Aleksander, postdiplomac ja Tehničkom univerzitetu Džordžije (SAD) a koje podsećaju na minijaturne bele kule okružene takođe belim plotom potpuna su misterija za naučnike.

Aleksander je ovu pojavu prvi put otkrio 7. juna, dakle pre samo nekoliko meseci, u podnožju šatora do nepromočivog platna u blizini istraživačkog centra Tambopata, u jugoistočnom Peruu.

asdasd

Nakon toga, otkrio je još nekoliko ovakvih malih “ograda” na stablima drveća u šumi, i merenjem je ustanovio da u prečniku imaju oko 2cm.
Od tada njihove fotografije postavlja na internet sajtovima, ne bi li mu neko rekao o čemu se radi, ali sve do danas niko nije bio u stanju da misterioznu pojavu identifikuje.

asdds Fil Tores, biolog iz Tambopate koji je postavio link za ove fotografije, podjednako je zbunjen njihovim porekolom, a entomolog (stručnjak za insekte) Vilijam Eberhard sa Smitsonijan instituta za tropska istraživanja kaže da nema predstavu od čega su načinjene.

Kule napravli leptiri?

Norm Planik, počasni kustos Američkog muzeja prirodne istorije i stručnjak za pauke kaže da je video fotografiju, ali da nema predstavu koja životinja bi mogla da napravi tako nešto.


Linda Rejor, sa Univerziteta Kornel nagađa da bi u pitanju mogao biti neki insekt iz porodice zlatookih (Chrysopidae, ili Neuroptera), mada ništa ne može pouzdano da tvrdi.
Ima i mišljenja da je u pitanju neki od leptira iz porodice Urodidae, za koje se zna da pletu čaure nalik na korpe, ili pak neki od moljaca iz porodice Bucculatricidae.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP