Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

SVE KAKO BI PODSEĆAO NA BOGA OZIRISA

Mladog faraona Tutankamona sahranili s penisom u erekciji!

Autor: Daily Mail | 07.01.2014 - 16:40:00h | Komentara: 1

Stručnjaci veruju kako je to učinjeno kako bi se zaustavila verska revolucija koju je pokrenuo njegov otac i da bi mladi faraon više ličio na Ozirisa, boga podzemlja.

Tutankamon

Egipatski faraon Tutankamon balzamovan je na neuobičajen način, a penis mu je mumificiran u erekciji pod uglom od 90 stepeni, otkrila su najnovija istraživanja američkog Univerziteta u Kairu.
Stručnjaci veruju kako je to učinjeno u nameri da se zaustavi verska revolucija koju je pokrenuo njegov otac i da je smisao takvog pozicioniranja penisa bio u tome da mladi faraon više liči na Ozirisa, boga podzemlja.
Veruje se da je Tutankamonov otac Akhenaten u to vreme, odnosno oko 1320. godine pre nove ere, pokušao da ivede revoluciju u religijska verovanja u Egiptu.
Tvrde da penis u erekciji asocira na njegovu moć obnavljanja, a crna tečnost doprinela je da boja Tutankamonove kože liči na Ozirisovu. Mladi faraon takođe je sahranjen bez srca, što podseća na legendu o bogu kojeg je raskomadao brat Set, a njegovo je srce sahranio.
Da Tutankamonu nedostaje srce otkriveno je 1922. godine, kad je otkrivena i grobnica. Britanski naučnici tvrdili su kako je sahranjen bez srca jer je stradao u nesreći i da ga je pregazila kočija, a srce mu je tada previše uništeno.

Tutankamonova maska


Penis ukraden?

 

Tutankamonov otac hteo je celokupno verovanje da usmeri na boga Atona (sunčev disk), a čak je naredio i uništavanje kipova drugih bogova. Njegov sin je pokušao u Egipat da vrati tradicionalnu politeističku religiju.
Nagađalo se i kako je Tutankamonov penis ukraden, nakon što je otpao s njegovog tela kada je mumija otkrivena. Stručnjaci kažu da je to jedina mumija pronađena s penisom u erekciji, piše Daily Mail.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 11.01.2014 16:19h

    zanimljiv prilog

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP