Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

DA LI JE MOGUĆE?!

Na veronauci uče da se od fetusa pravi kozmetika!

Autor: vijesti.me | 25.05.2015 - 13:45:00h | Komentara: 1

Na časovima veronauke u pojedinim srednjim školama u Hrvatskoj učenici imaju prilike od svojih profesora da čuju negativne komentare ne samo o abortusu i homoseksualcima, već i o Romima i tetoviranim osobama, upozorili su iz GOOD inicijative.

Školarci

Šta sve ne uče decu | Foto: Dušan Milenković

Oni imaju prilike da prate prezentacije u kojima se oštro protivi pobačajima, napominje se da je brak u opasnosti i ističe kako su LGBT osobe i rodna ideologija opasne.Međutim, najzastrašujući su podaci koje učenici na časovima veronauke dobijaju o pobačaju.

U tim prezentacijama se tvrdi da se pobačeni fetusi često koriste za izradu kozmetike, vakcina i ljekova, kao i u prehrambenoj industriji za izradu posebnih ukusa (Pepsi, Nestle i drugi), a neki tvrde da se u Kini i Tajvanu čak i jedu, javlja TV N1.
“U razgovoru s učenicima imali smo priliku čuti u nekoliko različitih škola kako se za časove veronauke koriste te prezentacije ili im profesori veronauke prenose informacije iz tih prezentacija”, kazala je za N1 Martina Horvat iz GOOD inicijative, koja okuplja niz NVO.
Autorka spornih prezentacija je profesorica veronauke u Ekonomskoj i upravnoj školi u Osjeku Snježana Majdandžić-Gladić.
“Ako je bilo koja rečenica sporna, postoje naučne metode da se to opovrgne i ja ću to rado izbrisati, iako je to moja sloboda govora i mogu objaviti šta hoću. Slobodno pitajte učenike što i kako predajem, a to što pišem može se itekako naučno potvrditi”, rekla je za “Jutarnji list” Majdandžić-Gladić.
TV N1 napominje da sporne prezentacije nisu deo službenog Plana i programa veronauke, koji su zajednički doneli Hrvatska biskupska konferencija, Nacionalni katehetske kanecalarije i Ministarstvo obrazovanja, niti materijala za građansko vaspitanje koje izdaje Agencija za vaspitanje i obrazovanje.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 26.05.2015 16:41h

    ludaci

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP