Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

RASPITAJTE SE PRE NEGO ŠTO KRENETE NA PUT

Najčudniji taksi zakoni na svetu!

Autor: B92 | 06.09.2013 - 11:17:00h | Komentara: 1

Vožnja taksijima u drugim zemljama može predstavljati dobar način da upijete lokalnu atmosferu i bliže upoznate žitelje određene zemlje. Međutim, bilo bi dobro da se pre odlaska u određenu zemlju malo detlajnije upoznate sa zakonima i pravilima koja se odnose na vožnju taksijem kako se ne bi našli u neprilici.

Taksi

Taksi | Foto: foter.com

Vozači taksija u Ki Vestu doneli su uredbu koja im dozvoljava da svakome ko povrati u njihovom taksiju naplate 50 dolara. Taksisti u Čikagu, Ostinu i Sejnt Luisu takođe razmišljaju o ovome.

Već duže vremena postoje glasine koje se tiču britanskih taksi vozača koji moraju da u gepeku nose plast sena. Na kraju je ispalo da su po starom zakonu kočijaši morali da sa sobom nose dovoljno hrane za konje, ali očigledno, ovo pravilo se ne može primeniti kod modernih taksija i njihovih vozača.
Još jedan mit tvrdi da je taksistima u Masačusetsu zabranjeno da vode ljubav na prednjem sedištu tokom smene.
Pored zakona, tu su i podjednako bizarna pravila, poput pravila koje se odnosi na ulazak taksija u Londonu po kom vozaču morate odmah po ulasku da kažete da li imate neku bolest.
Svi oni koji vole da popiju blagonaklono gledaju na pravilo u Las Vegasu po kom je dozvoljeno u taksiju piti alkoholne napitke iz flaša koje ne moraju biti pokrivene.
U Mizuriju je ilegalno u taksiju prevoziti medveda van kaveza. Jedino pitanje koje se može postaviti jeste – koliko se to puta desilo pa je bilo potrebno zakonski regulisati prevoz medeveda?
A u Los Anđelesu je bilo zabranjeno pozivati taksi na ulici van zona koje su namenjene isključivo tome, sada je to napokon moguće.
Jedno od čudnijih pravila može se zateći u Kvinslendu gde je taksistima dozvoljeno da voze bez pojasa ukoliko u vozilu ima putnika.
Poslednji komentari
  • boris Vreme: 17.01.2014 09:17h

    pa ovo za kvinslend i nije tako cudno, bez pojasa se moze odreagovati ako neko od putnika pokusa da vas napadne. cak sto vise veoma dobro pravilo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP