Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

NENSI HJUSTON

Najgori opis seksa
u romanu "Infrared"

Autor: S. S. - Tanjug | 05.12.2012 - 14:28:00h | Komentara: 1

Kanadska autorka Nensi Hjuston dobitnica je "laskave" nagrade za najgori opis seksa u 2012. za svoj roman "Infrared", prenose britanski mediji.

dd

Ovako su bili "oduševljeni" čitaoci "Infrareda" | Foto: Shutterstock

Pošto je fenomen "pornografije za mame" potpuno zavladao književnim svetom zahvaljujući erotskom romanu "Pedeset nijansi siva", osam pisaca našlo se u konkurenciji za ne tako prestižnu nagradu za najgori opis seksa koja je ove godine dodeljena 20. put.

A evo i pomenutog opisa:

"On prelazi svojim jezikom i usnama preko mojih grudi, zadnjeg dela mog vrata, preko mojih prstiju na nogama, preko stomaka i  nebrojenih bogatstava među mojim nogama, oh sirova ekstaza usana i jezika na genitalijama - bilo simultano ili u alternaciji, nikada se neću umoriti od te srebrne fluidnosti, moj seks pliva u uživanju kao riba u vodi, oslobođena od obe stvari, taj drhtavi osećaj, telesno ružičasta drhtavost koja te oslobađa od svih boja i tela i čini da vidiš samo zvezde, sazvežđa, Mlečne puteve, lansira te bestelesno u talasasti svemir gde talasasta neba čine da tvoje ne-telo talasa..."

Autorka koja živi u Parizu tek je treća spisateljica koja je dobitnica ove nagrade. Hjustonova nije prisustvovala ceremoniji u Londonu ali je poslala kratku poruku zahvalnosti.

"Nadam se da će ova nagrada podstaći hiljade Britanki da fotografišu tela svojih ljubavnika", navela je ona. Roman "Infrared" je priča o ženi koja voli da fotografiše svoje ljubavnike u naletu strasti.
Na listi kandidata našli su se i Pol Mejson zahvaljujući poređenju svog pohotnog heroja sa "zaljubljenim cirkuskim jahačem" u debi romanu "Rare Earth" i Nikola Barker koja je ljubavnika u svom romanu "The Yips" opisala kao "gladnicu" u voćnjaku.
I pored brojnih poziva da se na listi kandidata nađe i E.L. Džejms, autorka trilogije "Pedeset nijansi", to se nije dogodilo jer nagrada ne pokriva "eksplicitno erotsku literaturu".
"Svrha nagrade je da privuče pažnju na loše napisane i često bespotrebne seksualne opise u modernim romanima i obeshrabri ih", saopštio je list "Literari rivju" koji dodeljuje nagradu.
Sudije takođe u listu nisu uključile i prvi roman za odrasle Džoane Rouling
"Upražnjeno mesto" jer njeni opisi seksa nisu ništa u poređenju sa konkurencijom u kojoj su bili i Tom Vulf, Nikolas Koleridž i Kreg Rejn, Ben Masters i Sem Majls.

Nagradu je 1993. godine osnovao bivši urednik "Literari rivjua" Oberon Vo jer je smatrao da izdavači ohrabruju svoje pisce da pišu scene seksa kako bi poboljšali prodaju knjiga.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 05.12.2012 17:24h

    a mogla jednostavno da kaze da se shevila!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP