Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

BLESAVO

Nemate ljubimca? Šetajte kupus!

Autor: Mondo | 04.05.2014 - 18:14:00h | Komentara: 3

Sve je više tinejdžera u Pekingu koji umesto pasa ili drugih kućnih ljubimaca po ulicama šetaju glavice kupusa!? Pročitajte zašto.

Kinezi i kupus

Da li su mladi u Pekingu poludeli!? Ili su "samo" usamljeni, depresivni?
Internetom kruže fotografije mladih stanovnika kineskog glavnog grada koji po ulicama šetaju glavice kupusa kao da su kućni ljubimci! I pritom - ne nose glavice kupusa u rukama, već ih "vode" na povocu!
Dok se u zapadnim medijima ova neobična pojava objašnjava usamljenošću tinejdžera, lokalni mediji to povezuju sa umetničkim projektom Hana Binga, koji je još pre petnaestak godina napravio takvu akciju na trgu Tjenanmen da bi u narednim godinama pravio seriju sličnih fotografija sa mladim ljudima širom sveta koji šetaju kupus. Mladima se to dopalo, pa su prihvatili trend.
Bilo kako bilo, na fotografijama koje su preplavile društvene mreže, ali i medije, vide se mladi u Pekingu kako šetaju kupus na povocima.
Pojedini kažu da im kupus "odvlači negativnu energiju" i da postaju samouvereniji. Drugi, pak, navode da tako lakše prilaze osobama koje takođe šetaju istog "kućnog ljubimca" i ostvaruju bolji kontakt.
"Lakše mi je da započnem razgovor", "Više me zanima kupus nego roditelji, on me barem razume" – samo su neka od objašnjenja tinejdžera koji "furaju" povrće po ulici.
Psiholog iz Pekinga Ven Čao kaže da ovo nije način za "muvanje", već želja mladih da nađu nekog sličnog sebi, koji će ih razumeti.
"Ideja je jednostavna - osećate se usamljenim baš kao glavica kupusa. Ovo nije ona priča da li ćete naći dečka ili devojku na ovakav način, već samo da imate nekoga da razgovarate i sa njim delite probleme, emocije... Ovo je neka vrsta ostrva mladih u velikim gradovima", kaže on.


Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 05.05.2014 01:09h

    katastrofa

  • zeka Vreme: 05.05.2014 12:57h

    "Otvara kinez frizider i zaprepasceno povika, jao nema ni kuceta ni maceta" mislim da je ovaj vic pravi odgovor zasto setaju kupus.

  • nn Vreme: 07.05.2014 13:12h

    U pitanju je zapravo jedan glupi performans kineskiog modernog hipika, koji 'seta' kupus vec 14 godina u znak otpora bogatima, a podrske siromasnima. Pa su mu se za vreme praznika, pridruzili mnogi besposleni. Ali, engleski Metro je to ovako predstavio, da ih vise ismeje. I stvarno, ta verzija je mnogo smesnija i bolesnija, podseca me na Homera S. i sunku...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP