Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

NAVUKLA SE

Neverovatno: Ima 51 godinu i doji petogodišnju ćerku! (VIDEO)

Autor: Blic Žena | 02.10.2013 - 19:05:00h | Komentara: 3

Maha Al Musa (51) iz Nju Saut Vesta u Australiji, prestala je da doji svoja dva sina kada im je bilo dve godine, ali kada je dobila treće dete osetila je da je blagoslovena i želi da nastavi daje doji sve dok devojčica to bude želela.

dojilja

Maha Al Musa sa ćerkom | Foto: Screenshot "Youtube"

Maha Al Musa, australijska trbušna plesačica, svojoj ćerki Amini daje da sisa kad god traži mleko. Ova 51- godišnjakinja ne libi se ni da podoji svoju petogodišnju ćerku u javnosti.


- Amina se lako navikla na dojenje i istog momenta kada sam osetila tu vezu, navukla sam se- kaže Maha.

Ovog meseca mala Amina puni pet godina, a njena majka ne planira da prestane sa dojenjem. Kako kaže za Nju magazin, na kritičare ne obraća pažnju.

- Verujem da joj dojenje ojačava imuni sistem. Ona je do sada bila veoma retko bolesna, a temperament joj je mirniji i opušteniji nego kod druge dece. Planiram da je dojim dok ne napuni 10 godina, ako to bude želela - kaže Maha Al Musa.

Praksa produženog dojenja, koja podrazumeva da majka doji sve dok dete samo ne kaže da to više ne želi, u svetu postaje sve popularnija.


Priča o ovom trendu među majkama dospela je u žižu javnosti kada je na naslovnoj strani Tajm magazina osvanula Džejmi Lin Garnet, 26- godišnja majka iz Los Anđelesa, koja je na fotografiji prikazana kako doji svog četvorogodišnjeg dečaka. Džejmi Lin tada je rekla da će dečaka dojiti dok ne napuni pet godina.


Džejmi Lin, prošle godine, nakon pojavljivanja na naslovnici Tajma, svoju odluku branila je emocionalnim zdravstvenim dobrobitima koje dete ima od produženog dojenja.


Ona smatra da je burnu reakciju javnosti izazvala pre fotografija na kojoj ona stoji a njen sin se popeo na malu stolicu i sisa, nego činjenica da još doji svog sina.


- To tako ne radimo kod kuće, kada ga dojim to je situacija u kojoj brinem o njemu i mazimo se. Shvatam da su fotografije napravljene tako da izazovu kontraverze, ali moja porodica se sa tim izorila lakše nego druge, jer je i mene majka dojila do šeste godine - kaže Džejmi Lin.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 02.10.2013 23:43h

    nek doji do detetovog punoletstva

  • Tiki Vreme: 03.10.2013 08:38h

    Ma sta do punoletstva.. nek je doji dok se ne uda!

  • dejan Vreme: 26.03.2014 18:56h

    šta je tu čudno ..sa prehranjivanjem dete če imati jak imuni sistem prenesen od majke , nema prehlada , alergija i sl ..inače moderne mame i ne doje decu ..bitan je izgled i modernizam a ne zdravlje njihove dece ..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP