Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

ZAPANJUJUĆE

Nijima dijeta ne pada na pamet: Ovo su pobednici ekstremnog takmičenje u prežderavanju!

Autor: teen385 | 27.08.2013 - 12:34:00h | Komentara: 0

Svetom vlada epidemija gojaznosti, ali usprkos tome sve je više takmičenja u ekstremnom prejedanju. Ko će više pojesti u što kraćem vremenu, pitanje je svih pitanja. Saznajte odgovore na njega.

Cunami – Godine 2006. na takmičenju u jedenju hamburgera u Tenesiju pobedio je Japanac težak, jedva, 75 kilograma, a pojeo je ukupno 98 hamburgera u samo osam minuta. Ime mu je Takeru (Cunami) Kobajaši, a za pobedu je dobio čak 10,000 dolara. Cunami nije pobedio samo u ovom takmičenju u prejedanju već i u nizu drugih, kao što je, na primer, držao titulu čoveka koji najbrže na svetu ume da pojede jedan hot dog, od 2001. do 2006. Godine, ali je tituluizgubio tek 2007. godine. Ovo se održava svake godine na Koni Ajlendu.


Crna udovica – Ime joj je Sonja Tomas, a nadimak Crna udovica. Zašto, tek ćete čuti. Pobednica je u prejedanju jastozima pa je tako na takmičenju u Mejnu pojela meso čak 41 jastoga koje je težilo preko 5 kilograma u svega 12 minuta. Dogodilo se to 2005. godine na takmičenju u jedenju jastoga u Mejnu, pa Crna udovica od tada drži rekord u njemu. Dobila je 500 dolara te pojas 'The Claw'. Crna udovica drži rekorde u oko 40 svetskih takmičenja u prejedanju i često pobedi muškarce na njima zbog čega je i dobila ovaj nadimak. Zanimljivo je da je sama teška manje od 50 kilograma.
Skakavac – Neki to vole vruće, doista. Nije to samo naziv filma već zaista neki ljudi uživaju u vruće ljutoj hrani. Godine 2006. je Rich 'The Locust' LeFevre pojeo 247 ljutih papričica u svega osam minuta. Osim ovoga, drži još nekoliko svjetskih rekorda u prejedanju, sve od reda ljutom hranom – u deset minuta je popio 5,5 litara ljutog čilija, u 12 minuta pojeo 30 veoma ljutih rolica, te u 10 minuta 3,5 kilograma ljutih meksičkih rančerosa.

Džoi Česnut – Još ga zovu i kraljem krilaca, a ima raskošnih 105 kilograma. Naime, on je svetski rekorder u jedenju pilećih krilaca – Godine 2007. pojeo je 182 pileća krilca u pola sata. Takmičenje u jedenju pilećih krilaca održava se u Filadelfiji svakog petka pre početka Super Bowla. 2007. godine pobijedio je Cumanija, Japanca koji je držao rekord u prejedanju hot doga. Naime, Česnut je u 12 minuta pojeo 66 hot dogova i tako dobio naslov svetskog prvaka.
Patrik Bertoleti – Za razliku od ostalik, on voli slatko. Tako drži rekord u jedenju jedne vrste pite koja je izvana spužvasta, a iznutra punjena šećernim sirupom. Pojeo je 36 komada, ili negde oko pet kilograma ove pite za samo osam minuta u junu 2007. godine.

Lude noge – Volite palačinke? Onda je ovo priča za vas. Naime, Bil 'Crazy Legs' Konti je perač prozora iz Njujorka, a na jednom takmičenju u prejedanju 2002. godine na Aljasci pojeo je pravu hrpu palačinki. Za 12 minuta pojeo je više od jedan i po kilograma palačinki punjenih špekom.

Dejl Buni – Ima skoro 140 kilograma, ali to i ne treba da čudi, jer drži svetski rekord u jedenju kobasica od sobovog mesa. Na takmičenju u Ančoregu na Aljasci 2002. godine pojeo je 28 kobasica napravljenih od vernih pomoćnika Deda Mraza, a za to mu je trebalo 10 minuta. Uz ovo, drži i svetski rekord u jedenju pečenog graška, pa je tako pojeo dva i po kilograma u jednoj minuti i 52 sekunde.

Erik Buker – Ovaj dizač tegova ima skoro 200 kilograma i, očito, veoma širok želudac. Godine 2004. je u Njojorku osvojio svetski rekord u jedenju loptica napravljenih od mesa, masnoća i sličnih sastojaka Pojeo je 21 okruglicu za pet minuta i 25 sekundi
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP